Великолепен Григор Димитров размаза Анди Мъри на "Уимбълдън"

101449

Мечтата и прогнозата на Actualno.com стана реалност - Григор Димитров е на полуфинал на Уимбълдън, след като буквално разби защитаващия титлата си Анди Мъри с 3:0 сета - 6:1, 7:6 (4), 6:2! Това е втора победа на Григор срещу Мъри досега, като и двете бяха постигнати през тази година. Първата беше на полуфинала на турнира от серията ATP 500 в Акапулко, който Григор спечели. На полуфинал нашето момче ще играе с победителя от сблъсъка Новак Джокович - Марин Чилич. И дано, дано стигне и до последния мач - този за титлата.

Първи сет

Мъри: Григор става все по-добър, очаквам тежък мач

Защитаващият титлата си на "Уимбълдън" Анди Мъри не загуби сет и в четвъртия си тази година. 27-годишният шотландец надигра с 6:4, 6:3,...


Димитров започна колебливо двубоя, като след две лековати грешки губеше с 0:30 още в първия гейм. Българинът обаче навакса изоставането и чрез помощта на своя силен сервис и два мощни форхенда стигна до геймбол. За съжаление Гришо не спечели следващото разиграване, като дори позволи на Мъри да стигне до точка за пробив. Хасковлията обаче се мобилизира и след три поредни точки поведе с 1:0 гейма.

В следващите два гейма и двамата тенесисти взеха лесно подаването си. В четвъртия гейм, благодарение на богатия си арсенал от удари, Димитров проби! Форхенд по правата, минаващ удар в краката, дълго разиграване и отново силен форхенд - 3:1 за Григор!

До края на сета по нищо не личеше, че това е 1/4-финал на "Уимбълдън" и Мъри като действащ шампион трябва да защитава реномето си. Димитров безпроблемно защити пробива си, направи нов и след страхотен печеливш удар в последния гейм взема първия сет само за 25 минути.

Направи впечатление, че Григор гледаше да се възползва максимално на втори сервис на Мъри, който традиционно е известен, че е доста уязвим в този компонент.

Фонини отнася $27 000 глоба за хвърлена ракета

Глоба от 27 000 долара отнесе тенисистът Фабио Фонини за непристойно поведение по време на мача от първия кръг на Уимбълдън. Италианец...

Втори сет

Анди Мъри започна втората част след категоричен сервис гейм, в който наниза първия си ас, спечели още две лесни точки още от сервис, а при геймбола последва и неточност от ракетата на Димитров.

Българинът обаче не загуби концетрация и сетът стигна до 3:3 гйема. При този резултат Григор стигна до брейкбол, който бе спасен след дълго разиграване и атака на Мъри от форхенд. Нова грешка на Мъри обаче доведе до втори шанс, а топка в аут на шотландеца значеше така желания пробив за Григор - 4:3.

За съжаление в следващия гейм българинът показа колебания в играта си и няколкото му грешки се оказаха решаващи, за да успее Мъри веднага да върне пробива. Шотландецът на свой ред имаше затруднения в своя сервис гейм, но все пак успя да спечели и за първи път да излезе напред в резултата - 5:4. Григор сервира за оставане в сета и с добър сервис се справи, въпреки че бе направил и двойна грешка.

Уилям и Кейт гледат на живо мача между Гришо и Мъри

Британският престолонаследник принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън  гледат на живо двубоя от четвъртфиналите на "Уимбълдън...

Феноменален ретур, последван от мъдра игра от линията доведоха до две възможности за пробив пред Григор. Те обаче бяха набързо отразени от шотландеца, след което ас и още един добър сервис му донесоха успех в гейма.

Григор отново се справи в трудната ситуация и докара сета до тайбрек. Той пък започна с два поредни минипробива, а при 4:4 Григор успя да стигне до нова точка при сервис на Мъри след страхотен минаващ удар. Така всичко вече зависеше от двата сервиса на българина, а той се справи страхотно - първото разиграване завърши с излизане на мрежата и перфектна къса топка, а при второто нашето момче накара съперника си да сбърка и така стигна до успеха, който го доближи само на сет от класиране на полуфинал на Уимбълдън.

Трети сет


Григор Димитров си осигури четвъртфинал на "Уимбълдън"

Първият четвъртфинал на „Уимбълдън” за Григор Димитров е вече факт. Освен всичко друго българинът успя да пребори и дъжда, ...

Третият сет започна с две бързи точки за Димитров и предимство от 30:0, последваха двойна и непредизвикана грешка, но след това първата ни ракета не позволи да се стигне до шансове за пробив и след две поредни точки поведе с 1:0.

Вторият гейм бе истински спектакъл. Великолепно воле донесе на Гришо първата точка, последва добра игра за Мъри и предимство от 30-15, а след мощен уинър от форхенд хасковлията отново изравни резултата. За съжаление в тези критични моменти шотландецът не се поддаде и след добре пласиран сервис и предизвикана грешка за съперника му, Анди все пак изравни за 1:1.

Оттук насетне обаче дойде моментът на Григор - подобно на първата част, той пое контрола, а Мъри, който не изглеждаше добре физически, започна да бърка все повече. И логичното стана факт с пробив за 4:2 гейма - пробив, дошъл след гейм на нула. Това беше и краят за действащия шампион на "Уимбълдън", който не взе повече гейм в мача, а Григор извоюва сладката и толкова ценна победа от втори опит, с втори пробив, в разиграване, при което Мъри беше принуден да сгреши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com