Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Когато Григор включи на "божествена" предавка, за да откаже 3-ия в света

24 декември 2023, 10:00 часа • 8962 прочитания

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров изпраща един от най-успешните сезони в кариерата си. Кулминацията несъмнено дойде на Мастърс турнира в Париж, където достигна до големия финал. Там българинът отстъпи на световния номер 1 Новак Джокович.

Как Григор отказа Медведев в Париж

В хода на турнира обаче Григор записа знаменита победа над третия в света Даниил Медведев. Успехът бе голямата сензация на турнира, като никой не очакваше, че българина може да отстрани Медведев. Това обаче се случи, и то в епичен 3-сетов спектакъл (ВИДЕО).

Даниил Медведев

Гришо с божествена, магическа игра срещу руснака

Григор спечели първата част с 6-3 гейма, а след това Медведев изравни със спечелен сет в тайбрек. В ключовия трети сет отново се стигна до тайбрек, но този път българинът надделя, и то давайки само две точки на съперника. Така Димитров се класира за 1/8-финалите.

По-късно популярната страница Tennis TV окачестви играта на Григор като "магия" и се заигра с името му. "Gri-GOD Mode", написаха от Tennis TV, визирайки това, че българинът е превключил на съвсем друга, "божествена" предавка, за да надвие Медведев.

Припомнете си магията на "божествения" Григор срещу Медведев във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес