Вижте първия съперник на Григор Димитров за 2015 година

40817
Вижте първия съперник на Григор Димитров за 2015 година

Тази сутрин стана ясен първият съперник на Григор Димитров в първия официален турнир за годината от веригата на ATP в Бризбейн. Това е френският тенисист Жереми Шарди, който почна безпроблемно в първия кръг и разби с 6:4, 6:4 Андрей Голубьов, докато Гришо почиваше в първия кръг заради високия си ранг.

Двамата са се срещали два пъти до момента. Първият случай беше в Париж на "Ролан Гарос", когато Шарди спечели в три сета, а година по-късно на Откритото първенство на Австралия Гришо спечели петсетов трилър след 4:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:4.

Жребият е хвърлен - Григор Димитров започва новия сезон в Бризбън

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров започва новия тенис сезон в Бризбън, а жребият в австралийския град го постави в ед...

Засега не се знае кога точно двамата излизат един срещу друг на корта, като двата варианта са сряда или четвъртък. Преди това те имат и още една среща, но на двойки, където отново ще са съперници.

Българинът е поставен под номер 4 в първата надпревара за годината, след като много от играчите преди него, включително и Хуан Мартин Дел Потро, отпаднаха заради контузии.

Преди началото на турнира в Бризбейн Григор даде интервю, в което беше категоричен, че иска да спечели титлата, след като вече има записан финал през 2013 година, загубен от Анди Мъри в два сета. През миналата година Димитров отпадна още във втория кръг, след като беше надигран с 5:7, 5:7 от Марин Чилич. Ако спечели срещу Шарди, българинът ще вземе над 12 хиляди долара, както и 45 точки за световната ранглиста.

Всички актуални новини от света на спорта ЧЕТЕТЕ В SPORTLINE.BG

Скандална ли е липсата на Пулев от топ 3 на "Спортист на годината"?

Вчера се проведе церемонията по определянето на победителя в гласуването на анкетата за "Спортист на годината", като победител стана Гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com