Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?

16630
Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса от 244 кв. м. Това пише сайтът за разследваща журналистика "Биволъ". Славчев е един от хората, които би трябвало да разследват Георгиев и евентуално да вземат решение за отстраняването му от поста по процедурата на Антикорупционния закон.

В декларацията на Славчев е отбелязано, че терасата от 244 кв. метра струва 38 000 лв. В Имотния регистър се вижда, че същата остъклена тераса е изповядана на цена 216 419 лв., но придобивката е съвместна, а не само на Славчев.

От публикувани снимки през Google Earth личи, че постройката е със солиден покрив и е напълно пригодена за целогодишно обитаване.

Достъп до терасата имат три апартамента на първия етаж на сградата на ул. "Нишава" 4 в кв. "Хиподрума". Един от тях е собственост на Антон Славчев, а другият е на неговата близка Зорница Атанасова Тодорова. Третото жилище се води “ателие” и е закупено от брата на Антон Славчев – Светослав, който също се е включил в купуването на терасата.

Според "Биволъ" цената на апартамента на Антон Славчев е очевидно под всякакви пазарни стойности, тъй като той е платил за 62,6 кв/метра и три гаража (17,13 и 13 кв.м.) само 29 251 лв. В декларацията му те са описани по следния начин: апартаментът “18 639 лв. и приращение” и гаражите “10 610 и приращение”.

Тодорова пък е платила 20 140 лв. за 64 кв. метра. Така средната цена на жилищата им се оформя около 150-160 евро на кв.м, а на гаражите по 100 евро на квадрат. По същото време в "Хиподрума" са изповядвани сделки на цени от близо 1000 евро на кв.м., показва статистиката за средни цени на продажбите в сайт за недвижими имоти.

Антикорупционният шеф последва съвета на Борисов и излиза в отпуск

Във връзка с обявената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка заради имуществото ми, ще съдействам в пълна степен на разследващите ...

Става ясно, че братът на Славчев е дал доста повече – 97 946 лв. за ателие от 80 кв. метра или 620 евро на кв. метра.

От "Биволъ" публикуваха и снимка на Антон Славчев с покойния Константин Димитров-Самоковеца от операция по негово задържане с коментар: "Хуманни времена бяха. Задържат най-големия контрабандист лежерно, със шеги и закачки. Няма пранги, маски, жилетки... А сега колко са строги с Иванчева".

Припомняме, че повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев - председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура извършване на проверки по реда на Закона за съдебната власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика