"Биволъ": Депутатът Делян Пеевски прекарва работното си време в Дубай

26602
"Биволъ": Депутатът Делян Пеевски прекарва работното си време в Дубай
Снимка: БГНЕС

Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат полетни данни за последните три години, до които сайтът "Биволъ" е получил достъп. Броят на пътуванията и периодите, прекарвани от народния представител извън страната, повдигат съмнения дали Пеевски реално живее в България по смисъла на изборния закон и има ли право да се кандидатира за европейските избори, питат разследващите журналисти. 

Става ясно, че лицето Делян Славчев Пеевски (РЕЕVSКI DЕLYАN SLАVСНЕV), родено на 27.07.1980 г., фигурира с два паспорта в полетните листи на авиокомпанията Emirates Airlines (EK). Те са с номера 382 843774 и 383 862880. Българските граждани имат по един паспорт, но в качеството си на депутат, Пеевски има право и на дипломатически документ.

Делото срещу Пеевски и БНБ в САЩ де факто върви

Делото срещу Делян Пеевски по американския закон RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) в Окръжния съд на щата Ню Йо...

Става ясно, че Делян Пеевски често се регистрирал за един и същи полет и с двата си паспорта. В списъка, с който разполагат от "Биволъ", тези полети са маркирани със синьо. Друга интересна практика е да се резервират полети в един и същи ден до различни летища или полети в няколко поредни дни, като не е ясно на кой точно полет е използван билета и дали изобщо е използван. В списъка такива резервации са маркирани в червено.

Пеевски летял предимно през Виена, по-рядко от Милано. Депутатът е реализирал полети и от Цюрих и Лондон. Прави впечатление, че през 2018 г. Пеевски няма обратни полети от Дубай с Emirates, но е възможно да е използвал и друга авиокомпания.

От разследващия сайт отбелязват също така, че Пеевски е летял предимно в работните дни на Народното събрание, където не се явява на работа, но отсъствията му са по уважителни причини. Така депутатът получава и заплата. Не става ясно защо пътуванията до Дубай са тъкмо "уважителна причина".

Припомня се също така, че на 18.04.2016 г. премиерът Бойко Борисов в свое участие в телевизия bTV заявява: „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”. На практика обаче той остана депутат в парламента. В същото време той има и охрана от НСО.

Станишев: Идеята Пеевски да бъде шеф на ДАНС бе политическа грешка

"Винаги съм странял от икономически групировки, политиката трябва да създава равни условия за всички. Очевидно, че предложението за Пее...

"През последните шест месеца в качеството си на депутат от 44-то Народното събрание на Република България, Пеевски не е присъствал на нито едно пленарно заседание на парламента", подчертават във внесената си жалба до ЦИК от Гражданско движение "БОЕЦ". От сдружението искат ЦИК да извърши служебна проверка колко време е пребивавал в страната Пеевски, като за целта изискват информация от МВР и НСО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com