X
 
 

"Биволъ": Депутатът Делян Пеевски прекарва работното си време в Дубай

16327 12
"Биволъ": Депутатът Делян Пеевски прекарва работното си време в Дубай
Снимка: БГНЕС
Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат полетни данни за последните три години, до които сайтът "Биволъ" е получил достъп. Броят на пътуванията и периодите, прекарвани от народния представител извън страната, повдигат съмнения дали Пеевски реално живее в България по смисъла на изборния закон и има ли право да се кандидатира за европейските избори, питат разследващите журналисти. 

Става ясно, че лицето Делян Славчев Пеевски (РЕЕVSКI DЕLYАN SLАVСНЕV), родено на 27.07.1980 г., фигурира с два паспорта в полетните листи на авиокомпанията Emirates Airlines (EK). Те са с номера 382 843774 и 383 862880. Българските граждани имат по един паспорт, но в качеството си на депутат, Пеевски има право и на дипломатически документ.

Делото срещу Пеевски и БНБ в САЩ де факто върви

Делото срещу Делян Пеевски по американския закон RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) в Окръжния съд на щата Ню Йо...

Става ясно, че Делян Пеевски често се регистрирал за един и същи полет и с двата си паспорта. В списъка, с който разполагат от "Биволъ", тези полети са маркирани със синьо. Друга интересна практика е да се резервират полети в един и същи ден до различни летища или полети в няколко поредни дни, като не е ясно на кой точно полет е използван билета и дали изобщо е използван. В списъка такива резервации са маркирани в червено.

Пеевски летял предимно през Виена, по-рядко от Милано. Депутатът е реализирал полети и от Цюрих и Лондон. Прави впечатление, че през 2018 г. Пеевски няма обратни полети от Дубай с Emirates, но е възможно да е използвал и друга авиокомпания.

От разследващия сайт отбелязват също така, че Пеевски е летял предимно в работните дни на Народното събрание, където не се явява на работа, но отсъствията му са по уважителни причини. Така депутатът получава и заплата. Не става ясно защо пътуванията до Дубай са тъкмо "уважителна причина".

Припомня се също така, че на 18.04.2016 г. премиерът Бойко Борисов в свое участие в телевизия bTV заявява: „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”. На практика обаче той остана депутат в парламента. В същото време той има и охрана от НСО.

Станишев: Идеята Пеевски да бъде шеф на ДАНС бе политическа грешка

"Винаги съм странял от икономически групировки, политиката трябва да създава равни условия за всички. Очевидно, че предложението за Пее...

"През последните шест месеца в качеството си на депутат от 44-то Народното събрание на Република България, Пеевски не е присъствал на нито едно пленарно заседание на парламента", подчертават във внесената си жалба до ЦИК от Гражданско движение "БОЕЦ". От сдружението искат ЦИК да извърши служебна проверка колко време е пребивавал в страната Пеевски, като за целта изискват информация от МВР и НСО.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 8 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  дошло е време разделно за бълг. народ и еничарите на България! Всички да изчезваат от Бг хоризонт! Това е истината за Южна България!!!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  so srange!!!!
 • Анонимену 6 Анонимену преди 9 месеца Профил на трол?
  този , който пише " гяури" го снимах и директно в Брюксел! Алоо, боклук, а как си ял българските пари 5_6 века! Не те ли е срам. Къде си учил?Сигурно до 8 ми клас,пнеже сте дошли от Инстамбул и не знаете български! Нашите бълг. роми ви наги са учили в техникуми и гимназии.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  какви два паспорта с тази визия! питам се къде е роден тази карикатура? нещо ми напомня с едни ,които се мислят ,че само те са на на нашата земя! Това е нарушена обмяна! Казва се липоедем. При определени племена от първи век, на изток от египет ги е имало
 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  а, ясно тоя знае само арабски!!! понеже говорил други езици!ха,ха,ха но тези които са учили арабистика не са много в бг!!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  За сведение народните представители НЯМАТ право на дипломатически паспорти. За справка- НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ И СЛУЖЕБНИ ПАСПОРТИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ами не е виновен тоя който яде баницата, а тоя който му я дава! Баничари колкото искаш у нас! Прияло е момчето, то не е виновно😜
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Тази свинска глава е за някое минаре
 • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! 1 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! преди 9 месеца Профил на трол?
  Не се ебавайте с бате Делян, ГЯУРИ ПРОСТИ! НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА НА АЛЛАХ И НЕГОВИЯ ПРОРОК!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Рязаните шейхове го шибат яко...
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И да го шибат и да го нешибат, той си прибира милиардите и унищожава цели индустрии в България, а ние понеже сме коравелки седим и пишем по форуми на некакви сайтове. И много вероятно си мечтаем за почивка в Гърция, примерно. А той има два паспорта и си купува оп три билета да не го засекат. Не му завиждам ама май живее по-добре от нас..... И сме виновни ние за това ми се струва
  : 2 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Щот сме шибаняци отвсякъде....
  : 1 !
Нагоре