Фандъкова реагирала срещу ПИК в лично качество и замълча за партийна реакция

12710
Фандъкова реагирала срещу ПИК в лично качество и замълча за партийна реакция
Снимка: БГНЕС

Реакцията ми беше дълбоко лична и пак бих реагирала така – самата аз съм била потърпевша от подобни публикации. Обикновено преди кампания винаги става на въпрос, че съм болна от рак. Съчувствам дълбоко на архитект Игнатов. Това не е партийна реакция, а лична – така би трябвало да бъде. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира ситуацията с материала на агенция ПИК, която си позволи да пусне скандални снимки на годеницата на кандидата за кмет на "Демократична България" Йорданка Фандъкова.

Общината никога не е имала взаимоотношения с ПИК. След като не работиш с тях, за какъв достъп става въпрос, обаче е тезата на Фандъкова. И добави пред Нова телевизия, че сега всяка партия трябва да си реши ще работи ли с ПИК. В целия отрязък на интервюто, в който ставаше въпрос за ПИК, Фандъкова така и не назова агенцията директно с името ѝ.

Фандъкова и Манолова в спор за детските градини

Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са – в кварталите. Мога да покажа на Мая Ма...

Местните избори

Кампанията започва 30 дни преди датата на изборите. Няма да оставя задачите и работата заради подобни притеснения и твърдения. Така Фандъкова отвърна на конкурента си Мая Манолова, която я призова да излезе в отпуск, след като самата Манолова се оттегли от поста на омбудсман. Кметицата се оправда и как следващата седмица, на последното заседание на Столичния общински съвет (СОС), подготвяла доклад за пет имота в "Младост", застрашени от застрояване.

По темата, Фандъкова призна, че има изтекли срокове за отчуждаване и всъщност собственици на имоти могат да влязат във владение - специално за терени, където е отредено строене на детски градини. И се оплака колко големи били лобитата в строителството, специално за места, където уж има определена кота на височина, но всъщност се появяват сгради, които са далеч по-високи.

Фандъкова и Манолова в спор за детските градини

Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са – в кварталите. Мога да покажа на Мая Ма...

На въпрос защо ще има променен екип, Фандъкова отвърна, че първо била казала, че имало грешки и няма как за 10 години да не допускаш грешки. Приоритетите се сменят, трябват нови идеи, а те идват с нови хора, обясни столичният кмет. Според нея, при голям ремонт никой не можел да гарантира, че няма да има счупени плочки – затова Фандъкова иска промяна в законодателството, за да може и архитекти, и проектанти да носят отговорност при работа, платена с публични пари т.е. гилдиите да могат да отнемат лицензи при лоша работа. Грубо казано – ако някой архитект и/или проектант е с нисък рейтинг да не може да участва в обществени поръчки. "Подготвям такова предложение с главния архитект", уточни столичният кмет и се оправда, че сега не може да спре нито една компания от обществена поръчка, ако тя не е в специален списък.

Фандъкова не пропусна да изтъкне, че старите автобуси в градския транспорт останали в миналото, в миналото била и кризата с боклука – затова много по-сериозно можело да се обърне внимание на кварталите.

По отношение на транспорта, Фандъкова не коментира никакви цени и по-специално т.нар. Градска магистрала отсечката между "Младост" и АМ „Тракия”. Столичният кмет подчерта и, че метрото не бива да спира, независимо какви избори предстоят, защото е жизненоважен проект.

Що се отнася до бъдещето, кметицата предвиждала създаване на „дигитален зам.-кмет”, който да движи електронната община, която да даде повече прозрачност и бързина в работата с гражданите и бизнеса.

Фандъкова и Манолова - петна по имиджа

Вече е официално: Мая Манолова и Йорданка Фандъкова влизат в битката за София. Битка, от която този път зависи много. Защото ако кандид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика