Петър Москов предложи решение за коронакризата, което смята за работещо (ВИДЕО)*

34494
Петър Москов предложи решение за коронакризата, което смята за работещо (ВИДЕО)*
Снимка: Actualno.com

Към днеша дата, 17% от болничните легла за активно лечение в цяла България са заети с КОВИД болни. Общата заетост на болничните легла за активно лечение в страната е 53% - в това число и болните от COVID-19. Това заяви здравният министър в периода 2014 – 2017 година Петър Москов в Студио Actualno. Той е лидер на партия КОД (Консервативно обединение на десницата), която е част от коалицията Национално обединение на десницата.

Москов цитира данни на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Всеки може да влезе на сайта на НЗОК и да провери, каза той.

Именно заради тази картина, Москов беше категоричен – държава в момента липсва, защото има достатъчно болници в страната, които изобщо не са натоварени при бушуващия пожар на коронакризата. 40-тина болници отнасят всичко, картинно описа ситуацията бившият здравен министър, с уточнението, че и при предишните вълни на COVID-19 е било така.

"Определени икономически интереси, които стоят зад собствениците на тези болници, се оказват по-силни от обществения интерес и това е много страшна диагноза. Половината от болниците за активно лечение в София не са виждали пациент с КОВИД", заяви Москов.

Той е убеден – липсата на управление на здравната система е основен проблем и що се отнася до коронавируса.

Какво е решението на коронакризата?

Накратко, според Петър Москов, е следното – кампания за информираност на всеки българин какво е COVID-19 и какво представляват ваксините срещу болестта, за да може да направи информиран избор дали да се ваксинира или не. Кампанията да бъде с фиксиран срок – след изтичането му, продължаваме живота си както преди, независимо от ваксинационното покритие и всеки носи последствията от своя избор.

По думите на Москов, в България в момента има две групи хора, които са докарани до състояние буквално на отрицание една спрямо друга. Затова и е невъзможно да бъде постигната ситуация на национално единение като тази в Португалия например – 90 процента и повече ваксинирани срещу COVID-19. Поради тази причина работещото решение за Москов е следното – информационна кампания, но не просто призиви от телевизията и раздаване на смарт часовници, а ходене от врата на врата, с ангажиране на местни авторитети, които да отговорят на страховете им за ваксините. От 1 януари, 2022 година – отваряне и всеки живее с избора си, като неваксинираните, на база информиран избор, декларират, че не желаят повече да бъдат пазени. Това е дясно решение, работещо решение – чували ли сте някой досега да предлага работещо решение, попита лидерът на КОД.

При изричен въпрос какво ще стане, ако съм неваксиниран и декларирал, че не искам да ме пазят, но COVID-19 ме докара до състояние за болница, Москов поясни: "Смислена държава, министър и Министерски съвет, който има топки. Ние имаме най-развитата болнична система в Европа на глава на населението. Само в София има толкова болници, колкото има в цяла Австрия. Правиш болничната система така, че да отговаря на тези неща. Ако има следващи вълни, а вероятно ще има, Вашият избор вероятно ще доведе до някакъв вид последствия за Вас. Вие ще сте много по-уязвим, има възможност да не можете да получите много навременно и адекватно лечение. Но това е Вашият избор – ние не можем да живеем повече в агонията, в която една част от обществото да пази друга част от обществото, която не желае да бъде пазена".

Според Москов, зеленият сертификат не може да работи в общество с 20% ваксинирани – може при 80-90%, затова и не е работещо решение.

Какво още каза Петър Москов за КОВИД кризата и здравната система, за политическата ситуация в България – ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО!

 

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за парламентарни избори 2021 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Предизборен кеч, пачки, пудели и бъдещето на ЕС: Говори Радан Кънев (ВИДЕО)

Политика на сцената: Елисавета Белобрадова разказва за моноспектакъла си (ВИДЕО)

Корал и Нотариуса: Никола Минчев степенува проблемите на България (ВИДЕО)

Стефан Янев: Кабинетът "Главчев" е сираче, никой не носи отговорност за него (ВИДЕО)

България - изненадващ отличник по "задлъжнялост" в ЕС: Говори икономистът Румен Гълъбинов (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю