Помията за Нова не спира да извира - с нападки към Ани Цолова и Миролюба Бенатова (СНИМКА)

13564
Помията за Нова не спира да извира - с нападки към Ани Цолова и Миролюба Бенатова (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

Словестните престрелки между колеги от Нова телевизия не спират - интензивно от едната страна и по-умерено от другата. Интензивният огън продължава да поддържа разследващият журналист Васил Иванов, който е пуснал предизвестие за напускане на медията, по негови думи, а от другата страна на барикадата стои екипът на Нова.

Продължаваме да спазваме професионалните стандарти, с всички гледни точки. Така, с апломб, водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Ани Цолова обяви по-разчупената гледна точка на медията относно скандала с разследващия журналист Васил Иванов. А другият водещ на сутрешния блок на Нова – Виктор Николаев, директно заяви, че има опит да бъде дискредитирана телевизията, за да бъде овладяна.

Опитах се да накарам Васил Иванов да работи по правилата – да се спазват решенията на планьорка, в която участва целият екип на „Разследване”, включително аз и продуцентът. Това каза в отговор Дарина Сарелска, директор на „Новини и актуални предавания” в Нова телевизия. Отказвала съм на Васил теми за репортажи – според мен темите трябва да идват от журналиста, а при него идват сигнали от други места. Спрях разследване с папка със СРС (специални разузнавателни средства), защото дойде отвън, обясни директорът на „Новини и актуални предавания”, според която такива папки са доказали вредния си ефект в държавата. Тя отрече някога да е имала контакт с бившия кмет на Неделино Стоян Беширов, за когото Иванов направи разследване и Беширов беше отстранен заради съмнителна обществена поръчка – за слагане на дограма на детска градина.

По думите на Сарелска цензура е да бъде спрян материал заради човек, който действа от позицията на властта. Дарина Сарелска каза и, че има „разделителна линия” с Васил Иванов, защото за Иванов е нормално да записваш колеги, без те да знаят. Смятам да заведа дело за клевета, заяви Сарелска. А Виктор Николаев заяви, че Сарелска е спирала поръчки и може би затова е на мушка.

Слави Трифонов няма да напусне bTV, защото може да бъде осъден

Въпреки скандалните разкрития на разследващия журналист Васил Иванов за спряно, по неговите думи, негово разследване, Слави Трифонов, п...

"Имам отговорност по случая „Васил Иванов”, защото аз сега развенчавам един образ, който за хората е свързан със смелата журналистика. Имам отговорност, че не го направих по-рано. Това е моя грешка и ще си понеса отговорността за нея. Изпитвала съм респект от миналото му като журналист и съм си затваряла едното око за неговото настояще”, заяви Дарина Сарелска.

"Има една малка истина, около която се гради огромна кула от лъжи. Тя е, че аз наистина имам девер, който е активист на ГЕРБ (бел. ред. - Недялко Славов). Бил е областен управител на Смолян, а от днес депутат. Не злоупотребявам с роднинската си връзка. Имам привилегията този човек никога и по никакъв начин да не се е опитвал да се възползва от моята работа. По същия начин съм се отнасяла и аз към него", каза още Сарелска.

Отговорът на Васил Иванов – във Facebook

"Тази сутрин в Здравей България ще ме плюят две от тези неразделни приятелки, дошли от bTV в Нова телевизия за да "наложат истинския журналистически стандарт" (бел. ред. - Иванов визира Анна Цолова и Миролюба Бенатова, Бенатова обаче не се появи). Доведе ги Дарина Сарелска. Аз, естествено, не съм поканен. Тези неразделни приятелки не спряха да ме плюят и обиждат от деня, в който реших да кажа и покажа истината за Сарелска и налаганата от нея цензура към мен. Нарекоха ме "кал", "дъно" и какво ли още не. И ме обвиниха, че съм записвал "колеги". Ами аз ако не бях записвал, сега щяха да ме наричат открито "лъжец".

Понеже познавам манталитета на "колегите" се застраховах. Обидите на тези неразделни "гуру" в журналистиката не ме засягат - точно от тях не. Засягам се от хора, които уважавам. А тези тук - едната Къртица от Златоград, другата (бел. ред. - Бенатова) - известна на хората в Катуница, изградила кариера на криминален репортер и репутация на научаваща първа кршминалните новини в един период, в който сутрин с черен джип пред bTV я оставяше един емблематичен главен секретар на МВР. Понастоящем чрез огромен бюджет, отделен за нея от шефката Сарелска, тя основно пътува по света за да прави истинска журналистика - да види как някой българин в Маями или Лос Анджелис си прекарва деня. Все по такива приятни места. От време на време се разхожда за включвания на живо от европейски столици - за да съобщи на живо новини...които ѝ диктуват в слушалката от международния отдел на Нова в София.

"Шоуто на Слави" било спряно заради разследване за депутат от ГЕРБ

Отказ от журналистически разследвания за обществени поръчки, както и това, че директорът на „Новини и актуални предавания“ ...

Другата от тази компания (бел. ред. - Ани Цолова) беше добро момиче, дойде преди време от Червен Бряг или някъде от този район. Без дори да е разговаряла с мен, започна обидите. Без дори и 1 процент да допусне, че може да имам право и поне да ме попита. Но, това е "елитът на журналистиката" у нас и няма повече да сея ерес срещу тях. Те нека ме обиждат. Нищо, че се правят, че няма записи. А записите направих с колеги, за които имах съмнения, че си говорим едно и ако реша да предприема стъпката, която предприех, ще застанат под команда срещу мен за да запазят заплатките си и ще ме нарекат в хор с Къртицата Сарелска и нейните приятелки "лъжец".

Бях решил да не пускам записите, ако Марин Николов има доблестта да каже онова, за което и двамата се ядосвахме и коментираме почти година. А то още същия следобед след като Сарелска им дава знак в нюзрума, всички те по едно време, в един и същи час пуснаха в профилите си съобщения, че лъжа и, че не са чували за цензура. Марин също. Ако не го беше направил, бях решил да не използвам записа с него. Но...

Добро утро!


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com