Ани Цолова: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!

21541
Ани Цолова: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!

Множество журналисти от Нова телевизия реагираха в социалните мрежи след пресконференцията на Слави Трифонов и журналиста Васил Иванов.

"Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?", написа водещата на сутрешния блок на Нова Ани Цолова.

Темата в социалните мрежи коментираха и други журналисти на Нова телевизия. Генка Шикерова написа:

ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!

Колегата на Иванов от предаването "Разследване" Марин Николов също написа пост във Фейсбук. Николов бе пряко замесен в днешното събитие, след като Иванов излъчи записан разговор между двамата, в който коментират спирането на репортажи.

Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш!

Нова телевизия отговори на обвиненията на Васил Иванов

След като по-рано днес разследващият журналист Васил Иванов обвини Нова телевизия в цензура и отказ от журналистически разследвания, от...

Ето какво написа и разследващият журналист Миролюба Бенатова в социалните мрежи:

Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства - звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него - над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- "аха" или "да". Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата.

Продуцентът на сутрешния блок на Нова телевизия Валерия Чанкова пък написа, че тезата на Иванов за цензура е неоснователна, а един от репортажите му за обществени поръчки бил излъчен в ефира на Нова 37 пъти.

Подмяна!

Васил Иванов, колко пъти в ефира на Нова беше излъчено разследването за кмета, за което Дарина Сарелска е "издавала" информация?!

Слави Трифонов няма да напусне bTV, защото може да бъде осъден

Въпреки скандалните разкрития на разследващия журналист Васил Иванов за спряно, по неговите думи, негово разследване, Слави Трифонов, п...

37 пъти, Василе! Многократно в емисиите и в сутрешните блокове.

Излъчените разследвания - твои и на Марин Николов срещу кметове са десетки, повечето срещу ГЕРБ.

С каква съвест лъжеш за човек, който толерантно дълго време изчака да се справиш с личните си проблеми?

А колко е гнусно да записваш колеги, които видимо поддържат разговор с теб, и да вкарваш думите им в сценария си.

На Кой ли му е удобно?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com