Симеонов и Цветанов мълчат за пенсиите, имало ангажимент

2662
Симеонов и Цветанов мълчат за пенсиите, имало ангажимент
Снимка: БГНЕС

Ако го направим, няма да е честно спрямо нашите колеги, към които сме приели този ангажимент. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов не пожела да потвърди дали разбирателството за пенсиите между „Обединени патриоти” и ГЕРБ е за минимална пенсия от 200 лева. По думите му всички щели да разберат числата, когато бъде оформена управленската програма – утре, 13 април.

На въпрос „300 лева ли ще е минималната пенсия”, Сименов отвърна: „Ще видите”. Имаме уверението на г-н Горанов, че бюджетно договореното е възможно, добави лидерът на НФСБ, без да казва за какви пари става въпрос. А вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов се включи в разговора с уточнението, че разговорите вървят много добре. Водени сме само от „България над всичко”, не пропусна да изкара любимия си напоследък лозунг Цветанов.

По преговорите за правителство - вървим напред, но не казваме подробности

Вървим по всяка една от секторните политики. Това казаха Цветан Цветанов и Валери Симеонов след днешната поредна среща на ГЕРБ и "Обеди...

Симеонов коментира и пуснат в социалните мрежи от бившия „патриот” Димитър Байрактаров лист хартия с числото 200 лева плюс индексация от 1 април. Това е стара бележка, от миналата година. Да коментираме сметките на Митьо Пищова, отвърна Симеонов пред Нова телевизия.

По въпроса с уседналостта Симеонов коментира, че „Обединени патриоти” са на позицията да се ограничи вотът от Турция. Ще преценим как да направим законопроект относно вота от чужбина – естествено, че като го направиш за една страна, съдът ще го върне, добави лидерът на НФСБ. Тук имаме разминаване – защо президентът Румен Радев не каже как точно стана президент? Месеци наред, с помощта на фалшивите новини, той успя да стане президент, хвърли обвинение Цветанов. Според него темата „фалшиви новини” вълнува и Германия, и Франция, и САЩ т.е. трябва да вълнува и България. За всички е ясно как беше създадена ДОСТ и как функционира, но нашият аргуметн за противодействие на такива партии е политиците да променят поведението си и да имаме избирателна активност 60-70%, с което влиянието на такива партии като ДОСТ ще намалее, беше тезата на Цветанов.

Не сме коментирали още състава на правителството. Този път е възможно да има наши представители в кабинета, каза Симеонов. Не сме говорили, включи се и Цветанов с призива: „Повярвайте”. На въпрос дали би се съгласил да оглави министерство, Симеонов отговори уклончиво, че няма амбиции за такова нещо. Докато не бъде уточнена програмата, няма да е коректно да се водят разговори за правителството и министерствата, подчерта Цветанов. Като са ясни секторните политики, има ли чак такова значение кой ще е министър, попита риторично вторият човек в ГЕРБ. Все пак от думите на Цветанов и Симеонов стана ясно, че има едно „назначение” – Бойко Борисов премиер, което беше потвърдено още миналата седмица.

Цветанов не пожела да коментира данните за огромния брой разрешени СРС от семейната му приятелка и бивш председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева по негово време – 6000 годишно. Тази тема не е актуална вече, законодателството вече се промени, беше тезата му.

Явор Нотев ще е председател на НС, а Цачева - правосъден министър?

Въпреки че и двете страни в преговорите за кабинет отричат до този момент да делят министерските кресла, по неофициална информация прег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Румен Радев: 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика