Симеонов разби Борисов за Мюфтийството: Сделка с Доган, има един имот в Банкя

14940
Симеонов разби Борисов за Мюфтийството: Сделка с Доган, има един имот в Банкя
Снимка: БГНЕС

Това е порочна практика, при която се позволява нарушителят на закона да не плаща, като му се опрощават данъците. Така бившият вицепремиер и сегашен депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов разкритикува положението със Закона за вероизповеданията и опрощаването главно на Мюфтийството на милиони левове дългове. Лидерът на НФСБ се оплака, че премиерът Бойко Борисов е наясно какво прави, че е грешно и че срещата с патриарха и главния мюфтия е "цирк" – затова реагирал с гняв и сила и бил казал на събитие на ГЕРБ как Симеонов дърпал бабички на границата, а смеел ли да прави така със здрави мюсюлмани.

Според Симеонов е "мантра" прокарването на темата "етнически мир" и това няма нищо общо с националната сигурност. Мнозинството се определя от ГЕРБ, от ДПС, видяхме и, че "Воля" се присъедини, добави той, определяйки случващото се за "непочтена сделка". Става въпрос за некоректен длъжник, който не си плаща данъците – продължително време не си плаща данъците, подчерта бившият вицепремиер.

Бивш главен секретар на мюфтийството: Сегашният мюфтия е бил агент на службите

"Сегашният мюфтия е бил агент на службите с име агент "Андрей". Той е свързан с групировката "Мюсюлмански братя“, която се смята ...

Разбирайте, че сделката е между Борисов и Доган – съмнение няма, продължи Симеонов пред БНТ и каза, че не е съгласувано с „Обединени патриоти” от ГЕРБ, защото е било ясно, че няма да има съгласие. Симеонов разви и теза защо се случва таказа имот в Банкя, където имало претенции на Мюфтийството, вече имало съдебно решение и съдия-изпълнител е получил 900 000 лева на база това решение, но още не ги превежда по сметките на НАП – вероятно изчаква решението за закона, допълни народният представител.

Държавата се отказва от пари, които е спечелила със съдебни дела, заяви депутатът и лидер на НФСБ и каза, че 2 млн. лева идват за Мюфтийството всяка година от Турция. Основната част от натрупаните задължения от 8 млн. лева са от загубени дела от Главното мюфтийство за вакъфските имоти. Те имаха претенции за около 1500 имота, които сега са държавна собственост, защото претенциите бяха отхвърлени, каза още Симеонов. Само от тези дела за разноски Главно мюфтийство дължи около 5 млн. лева, заяви Симеонов и даде примери – за Историческия музей в Кърджали (100 000 лева), в Ямбол – също толкова.

Държавата ще покаже на всички нередовни данъкоплатци, че могат да правят каквото си искат, категоричен беше Симеонов и припомни как магазин се затваря до 30 дни за неплатени данъци, а за Мюфтийството може. Той е сигурен и, че Главно мюфтийство има достатъчно пари да си покрие задълженията – най-малко има 700 000 декара, които дава под аренда, на декар по 2-3 лева, при положение, че арендите в Добруджа са по 70-80 лева на аренда. Защо – защото ги дава на активисти на ДПС, сигурен е Симеонов. Той е сигурен и, че Главно мюфтийство разпределя пари по регионални звена – например добричкия клон, защото иначе, ако влязат в централната сметка на Мюфтийството, ще бъдат запорирани от НАП заради дългове.

Позор за българската държава при наличие на схеми за укриване на данъци, заключи Симеонов, който добави: Може да съм атеист – откъде-накъде ще плащаме на вероизповедания, няма значение на кое?

Сделка или не: Депутатите опростиха дълговете на вероизповеданията

Депутатите гласуваха на първо четене промените в Закона за вероизповеданията, с които им се опрощават около 8,2 млн. лева неплатени пуб...

За финал Симеонов каза, че за евроизборите най-вероятно НФСБ ще се яви самостоятелно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика