Валери Симеонов за решението за Пирин: Още няколко такива победи и България може да я няма

3117
Валери Симеонов за решението за Пирин: Още няколко такива победи и България може да я няма
Снимка: БГНЕС

"Още няколко такива победи и България може да я няма. България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдозащитниците на природата, те нито водят до опазване на природата, нито подпомагат развитието на регионалната икономика. В този случай ние зачеркнахме един цял регион. Сега той е лишен от този най-лесен и достъпен източник на доходи - туризма. Трябва да се промени Закона за горите, който е направен под под масирания диктат на тази група на Тома Белев, но поради нестабилната политическа обстановка са допуснати тези текстове и те ограничават изцяло планинския туризъм в България." Това коментира бившият вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов относно решението на ВАС, което отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк "Пирин".

Симеонов заяви, че ще продължи да внася предложения за промяна в закона и "тези, които си мислят, че са постигнали великата победа с този изтъркан зелен плакат, малко са подранили с еуфорията."

Валери Симеонов за Пирин: Искате наистина да отида и да скоча от моста ли?

"Тъжен, да не кажа трагичен ден за българската икономика и туризъм. Това е". Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в кулоарите...

Относно решението на парламента да преговаря със САЩ за закупуването на самолети F-16 Валери Симеонов заяви за БНТ, че това е нагаждане към един от кандидатите, защото офертата не отговаряла на 4 от 7 предварително поставени условия, сред които срокът за доставка (24 месеца след подписване на договора), разкриване на всички технически данни на самолета и това, че всъщност F-16 Block 70 не е на въоръжение в НАТО в момента.

"Авиацията е авиация и има за задача да осигури въздушното пространство на една държава. Само си представете тези 16 фантома по какъв начин успешно ще се противопоставят на Турция, която има 600 самолети или на Гърция, която има 350", допълни още бившият вицепремиер.

Той увери, че не препраща българската отбрана към Русия по никакъв начин: "Напротив, смятам, че не трябва нищо да се купува от Русия, след като сме член на НАТО. Това, което направи България е унизително и позорно."  

В коментар за коалиционните отношения Симеонов заяви, че не може да се говори за сериозни различия и че не би искал да обсъжда подобни въпроси в телевизионно студио.

Валери Симеонов пожела да се проведе нов конкурс за изтребители

Процедурата по избор на бойни самолети за авиацията ни да бъде прекратена и да се проведе нов конкурс, призова бившият вицепремиер и ли...

Той защити Красимир Каракачанов във връзка с изказването му за ромите във Войводиново: "Естествено, че думите на Каракачанов бяха извадени от контекста, естествено, че той има предвид конкретната група, която е извършила престъплението. Ние имаме познати и членове, които са цигани, които работят, образоват децата си. Какво ще стане, ако сложим кръст на целия етнос? Кой ще чисти София? Кой ще строи? Циганският етнос е в България трябва да се оправим с него и ще се оправим."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика