3 страхотни трика при косопад

6938
3 страхотни трика при косопад
Снимка: iStock/Guliver

Косопадът се проявява по различни причини и може да засегне жените от всяка възраст. Той може да е временно явление, което да отшуми много бързо, но може и да продължи по-дълго време. Каквато и да е причината за появата му, трябва да се вземат навременни мерки за спиране падането на косата и което е много важно да се стимулира нейния растеж. Природата ни е дала привилегията да познаваме три продукта, които могат да помогнат в борбата с косопада. Това са лимонът, маслото от здравец и лукът.

Ето как ще ви помогнат те.

Сокът от лимон съдържа големи количества витамин С, който е сред най-мощните антиоксиданти. С негова помощ ще успеете да спрете косопада и дори да възобновите растежа на косата си много лесно и бързо. За целта само трябва да изстискате няколко лимона и с отделения сок да намажете скалпа на главата си, да го оставите да подейства за 15-20 минути, след което да измиете косата си с шампоан. Освен прясно изцеден лимонов сок можете да използвате и етерично масло от лимон, което ще даде същият положителен ефект върху косата ви. За още по-добри резултати можете да го смесите с кокосово масло като на 4-5 супени лъжици от него, добавите няколко капки от маслото от лимон. Сместа се нанася върху косата като маска, оставя се да подейства за 1 час, след което се измива.

Страдате от косопад? Яжте тези храни

Здравецът е растение, което е богато на много етерични масла и аромати. Добитото от него етерично масло е много ефикасно при косопад, защото има способността да подобрява кръвообращението, да подхранва космените фоликули и така да стимулира растежа на косата. За да си направите една оздравителна маска и да се отървете от косопада са ви необходими само 3 капки масло от здравец, смесени с 8 капки рициново масло. Получената смес се втрива в корените на косата и се оставя да подейства за цяла нощ. На сутринта косата се измива по обичайния начин.

Лукът е третият продукт, който ще ви помогне да се справите с косопада. Причината се крие в съдържащият се в него алицин, който има свойството да подобрява кръвообращението, да активира космените фоликули и така да стимулира растежа на косата. За да извлечете полезният му сок трябва Да смелите няколко глави лук в блендер и да изцедите сока от него през тензух. Отделения сок се нанася върху скалпа, увива се с шапка за баня или найлон и се оставя да подейства 20 минути. След това косата се измива с шампоан.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com