5 БЕЗВРЕДНИ метода да избелите сами зъбите си без ХИМИЯ

4382
5 БЕЗВРЕДНИ метода да избелите сами зъбите си без ХИМИЯ
Снимка: Pexels

Усмивката е важна част от лицето и цялото ни изражение. Тя ни разхубавява, но от прекалената консумация на кафе, цигари, вино и храни, които оцветяват силно, белотата й изчезва. Има варианти за избелване на зъбите, които може да са агресивни и да повлияят зле на здравината и състоянието на зъбите и емайла ни. Днес ще ви представим начини за избелване с природни средства, които са безвредни, но ефективни. Ето ги и тях:

Ананас и портокал

Има плодове, съдържащи активни съединения и киселини с избелващи свойства. Такъв е например бромелаинът – ензим в състава на ананаса. Убива бактериите, намалява риска от появата на кариеси, има противовъзпалителни и терапевтични свойства. 
За избелването на зъби с портокал и ананас, консумирайте редовно плодовете пресни. Може също да направите смес от корите и вътрешността им и да втривате в зъбите с помощта на подходяща четка.

Куркума

Куркумата има редица ползи за организма, но знаехте ли също, че може да помогне за избелване на зъбите ви? Има мощни противовъзпалителни свойства, връща белотата на зъбите, като премахва оцветяванията и същевременно намалява риска от появата на кариеси. 

Паста за зъби от куркума

Смесете 1 ч.л. куркума с няколко капки вода до получаването на хомогенна смес. Нанесете с четка за зъби и втривайте с масажиращи движения в зъбите. Може да добавите и обикновена паста за зъби.

Ягоди

В състава на ягодите се съдържат киселини, които имат избелващи свойства – ябълчена и лимонена. Те могат да възвърнат блясъка и белотата на усмивката ви. Как? 
Пасирайте 100 г ягоди до получаването на вид на паста. Нанесете на четката за зъби и втривайте в тях. Не отмивайте веднага, а изчакайте да подейства около 5 мин. Вкусно и ефективно! След това изплакнете обилно с вода.

Сода за хляб

Всички сме чували за избелването със сода за хляб, но то е и значително ефективно. Смесете малко количество сода с вода, до получаването на гладка паста. Втривайте в зъбите с помощта на четка за зъби или с пръстите. Внимавайте с четкането, тъй като ако е по-агресивно може да нараните венците си и да увредите емайла. Изплакнете обилно и се уверете, че няма останала сода по зъбите ви.

Обелка от банан

Това е лесен и достъпен метод, за който не всички знаят. Обелката от банан съдържа минерали като калий, магнезий, манган, които се абсорбират от емайла и подобряват зъбното здраве. Единственото, което трябва да направите, е да втриете директно вътрешността на обелката в зъбите си за няколко минути. Друг вариант е да направите паста от кората, като я пасирате и втриете в зъбите с помощта на четка. Оставяте да подейства около 10 минути, а след това изплаквате обилно с вода. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com