6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото

788
6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото
Снимка: iStock

Освободихте ли тялото си от всички останали зимни токсини, за да можете да получите повече енергия и да се чувствате в най-добрата си форма? Сега е моментът да изпробвате естествен енергиен бустер, било то храна, напитка, добавка или прост здравословен навик, който да повиши тонуса ви.

Още: 7 начина да помогнете на тялото си да се пречисти

Заредете се с енергия по лесен, естествен начин с тези доказани борци с умората, които ще ви накарат да се почувствате по-свежи, подмладени и готови за лятото, отколкото някога сте били.

Как да получите повече енергия по естествен път

Яжте едамаме

Ще намерите тези меки на вкус бейби соеви зърна в секцията за замразени храни на повечето магазини за хранителни стоки и хапването на една чаша дневно може да доведе до забележимо повишаване на енергийното ви ниво, издръжливост и жизненост в рамките на 72 часа, твърдят австралийски изследователи .

Причината: Edamame е пълен с аминокиселини с разклонена верига – хранителни вещества, които включват детоксикиращите ензими в черния дроб, като ви помагат да изхвърлите до 50 процента повече токсини, предизвикващи умора, и клетъчни отпадъци.

Съвет: Опитайте да замените нахута с обелено, варено едамаме в любимата си рецепта за хумус – или ги разбъркайте с малко зехтин, сол и прясно настъргано сирене пармезан за закуска.

Опитайте добавка

Приемането на 100 мг. до 200 мг. R-липоева киселина дневно премахва липсата на концентрация и разсеяност и други симптоми, предизвикани от токсини, за до 82 процента от изследваните хора, съобщават изследователи от Калифорнийския университет в Бъркли. Оказва се, че R-липоевата киселина (естествено, богато на сяра съединение) увеличава митохондриалното производство на енергия в мозъчните клетки, плюс това е ключов градивен елемент на глутатиона - мощен антиоксидант, който бързо неутрализира свободните радикали, причиняващи стареене на мозъка.

Насладете се на цитрусова целувка

Лятото е точно зад ъгъла, но двама от всеки трима от нас все още се борят да свалят упоритите зимни килограми. За да гарантирате лесно отслабване (до един килограм седмично, без диета!), изпийте две 340 мл. чаши вода дневно между храненията – и добавете сока и кората на 1/2 лимон или лайм към всяка чаша.

„Комбинацията от вода и естествени плодови киселини насърчава перисталтиката – свиването на чревните мускули, които насърчават елиминирането на забавящите метаболизма токсини в храносмилателния тракт“, обяснява д-р Ан Луиз Гитълман, автор на The New Fat Flush Plan . „А d-лимоненът, съединение в цитрусовата кора, ускорява разграждането на токсините от черния дроб.“

Излекувайте главоболието с борова вода

Един от най-често срещаните симптоми на натрупване на токсини в кръвния поток е честото, продължително главоболие (тъй като тези причинители на проблеми дразнят нерви, освен това причиняват възпаление на стените на мозъчните кръвоносни съдове). Но според европейски изследователи, наслаждавайки се на три парни бани с аромат на бор седмично може да намали нивата на токсини в кръвта ви с до 25 процента – достатъчно, за да намали наполовина риска от пристъпи на главоболие. Горещата вода отваря порите, позволявайки на токсините да излязат, а боровото масло помага да се изтеглят отпадъците през епидермалния слой на кожата, казва Джош Акс, DNM, съавтор на Етерични масла: Древна медицина.

Прекратете болката като прекарвате време на слънце

Натрупването на токсини през зимата предизвиква хронично, нискостепенно възпаление – и сковани, възпалени мускули и стави – при двама от трима възрастни. Но сега, когато времето топло, можете да ускорите детоксикацията си – и да намалите болките в тялото си само за една седмица – като прекарвате поне 20 минути на открито всеки ден без слънцезащитен крем. Според изследователи от университета Корнел, излагането на ултравиолетова светлина увеличава производството на серотонин и мелатонин - хормони, които не само подобряват настроението и ви помагат да спите, но също така увеличават разграждането от черния дроб и освобождаването на уловено клетъчно възпаление.

Премахнете подуването с масаж

Една от тайните на бързата и ефективна детоксикация е да се насочите към течностите (и разтворените токсини), които са оттекли в крайниците ви, като ги насърчите да се върнат обратно в кръвта ви, за да могат да бъдат прехвърлени към бъбреците за изхвърляне. И според изследователи от Университета на Маями, ежедневните масажи у дома правят това толкова ефективно, че могат да изгладят подпухналата, подута кожа – плюс да увеличат вашата енергия, концентрация и настроение – само за 48 часа.

Още: 5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Прекарвайте 10 минути всеки ден, релаксирайки в удобен стол или легло, докато силно масажирате скалпа, ръцете и краката си, като използвате бавни, кръгови движения (тези кръгови движения са ключови, тъй като максимизират движението на подлежащите тъкани – и задържаните течности – по време на масажа).

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com