6 лесни начина за почистване на хладилник

11828
6 лесни начина за почистване на хладилник
Снимка: iStock/Guliver

Когато правим основно почистване на дома или просто сме забелязали неприятна миризма от хладилника, е време да му обърнем внимание. Цялостното почистване на хладилник отнема доста време и не всеки го обича, затова пък сме ви приготвили няколко начина, с които може би ще заобичате тази работа у дома или поне няма да ви е толкова досадна. Ето 6 начина за почистване на хладилника.

1. Почистете го първо отвън – обикновено дръжката се пипа най-често, но не пречи и цялата повърхност да е изцапана с мазни петна или друго. А и върху повърхността също се събират бактерии. Ето защо свалете магнитчетата и най-напред почистете хладилника с препарат и дезинфектант отвън.

2. Преминете към вътрешността и храната в хладилника – обмислете какво има вътре и дали моментът е подходящ за размразяване. Може би имате храни, които няма да издържат дълго време извън хладилника. Махнете нетрайните храни и тогава се заемете с почистването отвътре.

3. Извадете всичко от хладилника – не само храната, а и рафтчетата и ваничките, защото и те се почистват. Размразете го, а после почистете отделената вода и замърсяванията.

4. Почистване – време е за най-важната част. Използвайте препарат за почистване на хладилници или дезинфектант, както и кърпа за почистване. Хубаво е да минете навсякъде с тях, дори и в най-малките кътчета, за да може да изчистите старателно всичко. Имайки предвид, че не го правите толкова често, трябва да се постараете.

5. Почистете рафтчетата – те поддържат хранителните продукти подредени, но по тях се събират много замърсявания – както петна, така и бактерии. Хубаво е да ги накиснете в гореща сапунена вода или поне да ги измиете с такава. След като изсъхнат, може да ги сложите обратно и да видите как блестят от чистота. Вече можете спокойно да наредите отново хранителните си продукти върху тях.

6. Подредете отделните храни – в хладилника трябва да има ред, не само защото така е по-организиран, а и защото някои храни трябва да бъдат отделени от други. Определете къде ще държите месото, млечните продукти, плодовете и зеленчуците, бурканчета, ако имате такива. Така ще удължите срока на годност на някои продукти и ще задържите други свежи и годни за ядене.

С тези лесни правила за почистване ще имате добре ухаещ хладилник, в който храната ще бъде свежа и ще си хапвате без притеснения, че е замърсена. Редовно почиствайте хладилника и повърхностно, защото все пак там съхранявате храната, която консумирате вие и цялото ви семейство. Не пренебрегвайте грижата за него, той е важен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно