7 начина домът ви да стане "умен" (ВИДЕО)

10007
7 начина домът ви да стане "умен" (ВИДЕО)
Снимка: ИКЕА

Модерните технологии съвсем не са новост за съвременния свят. Всъщност, хората от доста години чакат с нетърпение тези иновации да се настанят и в уюта на нашите домове. За щастие, по-голямата част от „домашните” технологии, освен че улесняват ежедневието ни, правят дома и по-енергийно ефективен.

Дори не е необходимо да инвестираме много, за да сме в новите „смарт“ тенденции. Само си представете да можете да управлявате няколко неща с гласа си, чрез приложение или с дистанционно. Да се събудите през уикенда, да вдигнете щорите като с магия, да се насладите на утринното слънце и да послушате музика, докато все още си лежите в леглото. Вълнуващо, нали? Всичко това е по-лесно за постигане от всякога с продуктите IKEA Home Smart, благодарение на които рутинните действия придобиват ново измерение. Ето и няколко лесни начина домът ви да стане „умен”.

1. Wi Fi тонколони

Слухът е едно от най-важните сетива, с които разполага човек и които влияят пряко върху емоционалното състояние. Ето защо хубавата музика винаги е създавала приятна атмосфера, предразполагала е гостите или просто е била верен другар за релакс.

ИКЕА комбинира своите знания за обзавеждане на дома с големия опит на Sonos в озвучаването, за да създаде безжичните тонколони SYMFONISK. Безжичната Wi-Fi връзка предава поточно музика, подкасти и радио от вашата мрежа вместо от вашия телефон или таблет, така че да няма досадни прекъсвания от известия или телефонни разговори.

Просто включете захранващия кабел, изтеглете приложението Sonos на вашия телефон или таблет, след това отворете приложението и следвайте стъпките, за да започнете да слушате своята музика.

2. Bluetooth тонколони

Докато сме на вълна музика, Bluetooth тонколоните от ИКЕА са проектирани да се вписват перфектно в интериора на всеки дом и се отличават с изразителен, мощен звук. Моделът ENEBY разполага с два различни размера, модел за вграждане, както и Bluetooth вариант, който ви предоставя възможност да слушате любимата си музика в движение.

3. Настолна лампа с безжична тонколона

Стилната настолна лампа от серията SYMFONISK ще ви изненада с елегантния си дизайн и „умните” функции. Комбинирането на светлина и звук всъщност означава един кабел и един контакт по-малко. Умно и лесно!

Можете да включвате и изключвате светлината без да влияете на тонколоната и звука. Спирайте и пускайте звука с вградените в основата на лампата бутони за управление. Натиснете бутона за пускане два пъти, за да превключите на следващата песен и 3 пъти, за да се върнете на предишната. 

4. Управление на светлината чрез приложение

Всички сме гледали филми, в които главните герои успяват да регулират осветлението в целия си дом само с натискането на няколко бутона на телефона! Е, вече няма защо да бленуваме по тези „умни” технологии от холивудските продукции, защото в ИКЕА може да намерите входно-изходно устройство TRÅDFRI, което свързва вашите smart крушки с интернет. По този начин вие ще можете да настройвате таймер за събуждане и да създавате режими за осветление и контрол върху отделни осветителни тела.

5. Или чрез дистанционно

В случай, че управлението на осветлението от телефона все още ви се струва футуристично, можете да започнете на „сигурно” чрез доброто старо дистанционно. Е, не буквално, разбира се, защото моделът от серията TRADFRI е също толкова „умно”, колкото и останалите аксесоари за смарт осветление.

6. Пречиствател за въздух

Тъй като прекарваме доста време на закрито, климатът у дома се превръща във важен фактор за нашето здраве и благосъстояние. Пречиствателят за въздух FORNUFTIG е първият продукт от новия асортимент на ИКЕА, насочен към подобряване на вътрешния климат. Пречиствателят помага за подобряването на качеството на въздуха, като филтрира газовете и частиците. Това могат да са замърсители, химикали, полени, прах и миризми.

7. Електрически щори

Не знаем за вас, но на нас ни звучи магично да можем да внесем дневна светлина в спалнята, без да напускаме комфорта на топлите завивки сутрин. Ролетните щори KADRILJ са направени от прозрачен материал, за да пропускат светлина в стаята, като същевременно ограничават отраженията на екрана на телевизора или компютъра. Разбира се, предлагат се с дистанционно управление.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com