Ако не може да спите, пийте тези напитки преди лягане

11007
Ако не може да спите, пийте тези напитки преди лягане
Снимка: iStock

В наши дни проблемите със съня и спокойствието зачестяват и обхващат все по-млади хора. Напрежението, забързаното ежедневие и няма как да не се отразяат поне малко върху нашата психика и нервна система. Но е от голяма важност да съумеем да се справим с тези състояния и да удържим, за да не влошим състоянието си и да отключим по-сериозни проблеми. 

Препоръчителното време за сън е между 7 и 9 часа на денонощие, за да се възстановят напълно тялото и съзнанието ни. Но ако имате проблеми с безсънието по една или друга причина, днес ви представяме няколко полезни напитки, които ще ви помогнат да заспите по-бързо.

Ментов чай

Ментата има успокояващи и противовъзпалителни свойства, а чаят от нея ще подейства релаксиращо на мускулите ни - по този начин тялото ще се отпусне достатъчно, а умът ни също ще има възможността да си почине. Особено подходящ е за консумация, ако на следващия ден ви предстои важно представяне, среща или събитие.

Лекар разкри най-лесния начин за бързо заспиване - необходими са само 5 минути

Сок от череши

Черешите съдържат триптофан, произвеждащ мелатонин, а от този факт следва, че определено консумацията му ще спомогне за покачването на нивата на хормона в тялото ни и по-бързото ни заспиване. Провеждани са опити и проучвания, свързани с безсънието, отчитащи сока от череша като един от най-добрите начини за справянето с проблемния сън.

Прясно мляко

Неслучайно децата по филмите всяка вечер преди лягане пият чаша топло прясно мялко - то спомага за по-качествения сън. Отново имаме наличието на триптофан в състава му. Спомага за производството на серотонин, а оттам и за повишаването на мелатонина. Хората, страдащи от хронично безсъние, могат да изпробват консумирането на тази напитка в продължение на няколко дни, и ще усетят разликата.

Откриха лесен начин за бързо заспиване

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е чудесен вариант за хората, които избягват животинските продукти. Освен това съдържа калий и магнезий - минерали, релаксиращи мускулите и спомагащи за качеството на съня. Напитката е полезна и при високо кръвно, както и при отоци в бъбреците. 

Бананово смути

Банановото смути съдържа и триптофа, и минералите калий и магнезий, така че ако не обичате да консумирате само мляко - то бананът като добавка към него е чудесен вариант. Съобразете обаче как това ще се отрази на килограмите ви, тъй като бананите са калорични. Все пак те имат успокояващ ефект, богати са на фибри и създават усещане за ситост, а от това допълнително ни се приспива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com