Безполезните покупки, от които можем да се откажем

6025
Безполезните покупки, от които можем да се откажем
Снимка: iStock/Guliver

Понякога харчим пари за вещи, които използваме само няколко пъти, както и за такива, без които определено можем. Подобни покупки със сигурност са излишни и е по-добре да инвестираме средствата си по по-разумен начин.

Но нека първо да определим кои са най-безполезните неща, от които можем да се откажем и това да се отрази положително на бюджета ни.

Домакински електроуреди 

Привлечени от рекламите на богатия асортимент от уреди, улесняващи домакинята в кухнята (машина за сладолед, хлебопекарна, фритюрник, електрически нож), най-вече дамите често правят необмислени покупки на домакински уреди. В резултат от това, в даден момент кухнята се оказва препълнена с устройства, които само прехвърляме от един шкаф в друг, но така и не използваме.Ако не готвите всеки ден и не сте професионален готвач, замислете се дали наистина се нуждаете от електрически нож.

Дрехи, обувки, аксесоари и джаджи

Промоционалните цени или увлечение по пазаруването са най-честите причини за безсмислени и импулсивни покупки.Още един чифт обувки от същия тип, блуза, която не се съчетава с нищо, ултрамодерна чанта, която вече няма да е актуална през следващия сезон и още куп други придобивки често се оказват съществена част от разходите ни.Помислете наистина ли ви трябват тези неща или много скоро и те ще се озоват в килера при останалите непотребни вещи. 

Бърза храна и полуфабрикати

Ако изчислите колко пари харчите за бързата храна, която хапвате на обяд в офиса, със сигурност ще се изненадате. Вземете предвид съмнителната хранителна стойност на този тип храни и количеството ненужни опаковки, които изхвърляте след тяхната консумация.Вече имате основателна стойност да премахнете бързата храна и полуфабрикатите от разходите си.По-добре заложете на кутия домашно приготвена храна, с която да обядвате в офиса. Спестяванията и ползите от това са осезаеми.

Пътуване с такси

Ако живеете в голям град, със сигурност мислите, че не е възможно да се откажете от таксиметровите услуги. Придвижването с градския транспорт е не само много по-бързо, но и по-евтино. 

Излишък от козметика

Често купуваме козметика не поради необходимост, а под влияние на реклама. На всяка дама е известно, че качествената козметика не е евтина.Но преди покупката на  лилавата спирала или синьото червило, препоръчани от бюти блогърката, е добре да се замислим дали наистина ще ги използваме.


Скъпа фитнес екипировка

Не инвестирайте в скъпи дрехи за тренировки, особено ако не сте редовен посетител във фитнеса. Възможно е след няколко месеца да се откажете от новото си хоби.За фитнеса са достатъчни качествени маратонки, чифт памучни тениски и спортни панталони.

Официално облекло

Добре е всеки да има в гардероба си поне един официален тоалет. Но не прекалявайте. Едва ли ще го носите често.Ако все пак нямате какво да облечете за сватбата на приятелка, може да спрете на рокля под наем. Със сигурност това е по-разумното решение от покупката на скъп тоалет, който след това ще виси на закачалката в гардероба.

 Дрънкулки и сувенири

Паметни предмети, с които се прибираме от ваканция - те са просто безполезни прахоуловители и ненужни отпадъци. Така че не бива да ги купувате нито за себе си, нито за подарък.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как трябва да се вари копър за колики

Кои са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец?

Възможно ли е да предозирате с витамини?

Къде отиват мазнините, когато отслабвате?

Бананите: добри или лоши са за нас?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как трябва да се вари копър за колики
Как трябва да се вари копър за колики

Копърът е известен още от древни времена със своите кулинарни и терапевтични ползи. Семената от този ароматен билков вид се използват не само в...