Дерматолог: Само този сок ще ви отърве от сухите, чупливи и сиви кичури

10114
Дерматолог: Само този сок ще ви отърве от сухите, чупливи и сиви кичури
Снимка: iStock/Guliver

Крехката, накъсана и падаща коса е проблем, с който се сблъскват много хора. Той засяга както мъжете, така и жените. С течение на времето косата започва да пада или посивява рано. Въпреки това има прост и евтин начин да я укрепите и да възстановите красивия ѝ вид. Можете да направите това с помощта на един основен продукт в кухнята си.

Проблемите с косата се влияят от много фактори, които често се припокриват. Те включват: диета, стрес, начин на живот, фактори на околната среда, хормонални нарушения, гени, болести, процес на стареене.

Въпреки че не можем да елиминираме някои от тези фактори, има начини за ефективно укрепване на косата и възстановяване на здравия ѝ вид. Безценен продукт в борбата с косопада, накъсването или посивяването на косата е сокът от цвекло.

Червено цвекло за отслабване

Свойства на сока от червено цвекло

Цвеклото е богат източник на минерали, включително магнезий, калий, цинк, желязо и фосфор. То съдържа много витамини - от групата В, както и витамини А, С, Е, К. Освен това цвеклото е богато на антиоксиданти, които помагат за подхранването на космените фоликули и ефективно укрепват косата.

Всички тези хранителни вещества допринасят за красивия вид на косата и са от съществено значение за поддържането ѝ в добро здраве. Благодарение на тях цвеклото предотвратява косопада и накъсването на косата. 

Освен това цвеклото има противовъзпалителни свойства, така че е чудесно за облекчаване на възпалението на скалпа, премахване на сърбежа, паренето и лющенето, което го прави ефективно средство в борбата с пърхота. 

Цвеклото прави косата мека и еластична. Външното прилагане на сок от цвекло също е безопасен и естествен начин да се отървете от сивата коса, като същевременно укрепва космените нишки.

Как да подсилите косата със сок от цвекло?

Съществуват два прости метода. Първият е да подкрепите тялото си отвътре, което означава да пиете редовно сок от цвекло. Ако разполагате със сокоизстисквачка у дома, си струва да си го приготвите сами. 

Какво се случва с тялото ни, ако всеки ден ядем по 1 глава ЦВЕКЛО

Пресният сок от червено цвекло има най-много благоприятни за здравето свойства и е чудесен на вкус. Можете да го обогатите с допълнителни витамини и вкус, като добавите и други зеленчуци и плодове, например моркови, спанак или боровинки. Такава витаминозна бомба ще укрепи не само косата ви, но и цялото ви тяло.

Вторият начин за използване на сок от цвекло е да го прилагате външно, под формата на изплакване. За да приготвите еликсир за гладка и блестяща коса, добавете една супена лъжица ябълков оцет към сока от цвекло. Нанесете изплакването върху влажна коса преди измиване с шампоан. Оставете сместа за няколко минути, след което изплакнете и измийте с шампоан.

Изплакването на косата със сок от цвекло също е чудесен начин за маскиране на сивите кичури. Най-добрият начин е да го изстискате сами. 

Покрийте сухата коса със сок от червено цвекло и след това изчакайте няколко часа или го оставете за една нощ. Процедурата може да се повтаря до постигане на желания цвят. Цвеклото е естествен оцветител и е чудесна алтернатива на химическите бои, които допълнително отслабват косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com