Добавете това към сока от картофи, за да улесните лечението на язвата!

3170
Добавете това към сока от картофи, за да улесните лечението на язвата!
Снимка: unknownuserpanama / Pixabay

Никога не трябва да замествате обичайното медицинско лечение с препоръките на народната и алтернативната медицина, натуралните и т. нар. „домашни“ лекове, но те може да бъдат много ефективна добавка за облекчаване на болката и симптомите на стомашни язви и гастрити.

Такова природно лекарство е сместа от сок на банани и картофи - много лесно и ефективно средство за облекчаване на проблема със стомашна язва. Ензимите, присъстващи в бананите и картофите, стимулират възстановяването на стомашната лигавица в областите, където възникват язви; при това благоприятстват тяхното заздравяване и намаляват болката.

Ако имате проблеми с язвата, по-добре избягвайте ТЕЗИ плодове

Представяме мнението на д-р Татяна Родригеш Занин, специалист по клинична диетология. А това е видео в YouTube с д-р Татяна Занин по проблемите с гастрита (с опция за преводни субтитри на български).

Основата на въпросното натурално лекарство за пептична язва представлява сок от сурови картофи, като се добави и такъв от зелени банани - те са по-богати на нишесте и флавоноиди, които подобряват качествата на този домашен лек. Разбира се, тази картофено-бананова напитка няма да излекува вече формирана язва – но ще помогне на лечението и ще улесни заздравяването благодарение на левкоцианидин, вид флавоноид, възстановяващ наранената или възпалена стомашна лигавица. При това помага за справянето с киселинността и паренето в стомаха.

По принцип, природната медицина често използва сок или пулпа от зелен банан като допълнение към традиционното лечение на язва, поради предимствата му да стимулира заздравяването на лигавиците в цялата храносмилателна система. Но внимание: имайте предвид, че природните средства никога няма да заменят препоръчаното от лекарите лечение! Те са само вид хранителни добавки, които може да бъдат много подходящи на ежедневна база, за да се почувствате по-добре.

При язва и при проблеми с черния дроб - ето какво не бива да ядем

На свой ред сокът на суровите картофи е ефективно средство за облекчаване на гастрит и на болката, провокирана от стомашна язва, както и на много чревни проблеми. Той задължително се пие веднага, щом е приготвен, никога не се оставя „за после“. Картофът трябва да бъде възможно най-здрав, без кълнове в кората, нито презрял. Сокът от зелени банани и картофи се изпива на празен стомах, като после е нужно да изчакате около 30 минути, преди да се храните.

Начин на приготвяне

Съставки:

- 1 банан (по възможност зелен или поне не прекалено зрял);

- 1 средно голям, за предпочитане пресен, картоф;

- чаша вода (200 мл).

Наистина е най-добре бананът да бъде зелен. Ако не можете да намерите такъв, просто използвайте някой, който не е много зрял. Обелвате банана, нарязвате го на малки парчета и го оставяте настрана.

Тези напитки провокират язва на стомаха

Измивате картофа, сетне го обелвате и нарязвате на четири части с цел да е по-лесно обработването му. Смилате картофа в блендер, за да получите сок. Както ще видите, той представлява напитка, бяла на цвят, гъста и богата на нишесте и витамини. Банана също може да смелите за сок, както и просто да добавите нарязаните парчета – въпрос на предпочитание. Наливате водата. Също така полезно ще бъде да добавите неголямо количество сок от пъпеш - и ще получите като бонус доста приятен вкус.

Резултатът ще бъде напитка със светъл цвят и не много гъста, благодарение на чашата вода, която сме добавили - това определено ще улесни консумацията на природното лекарство. Ще почувствате как на стомаха ви олеква, а киселинността и болката намаляват. Ала не забравяйте, че е важно да следвате предписаното от лекарите лечение и да избягвате мазни и/или пикантни храни.

Внимание! Статията е само информативна. Не прибягвайте към самолечение и се консултирайте с лекар!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Рецепта: Невероятния италиански великденски козунак - Коломба

Велика събота: Месят се обредни хлябове и козунаци

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com