Доказани народни рецепти за болки в ставите и коленете

57280
Доказани народни рецепти за болки в ставите и коленете
Снимка: iStock/Guliver

Ето няколко полезни съвета от народната медицина, с които да си помогнете: 

Аспирин с мед

След наранявания коленните стави могат да бъдат лекувани с народен лек на основата на мед и аспирин.

За приготвяне трябва да вземете 10 натрошени таблетки аспирин и 200 г натурален течен мед, да ги смесите и да ги поставите на топло място за 10 дни.

Важно! По време на инфузията агентът трябва периодично да се разбърква, така че да не се образува утайка. След това полученият аспиринов мед може да се използва за смазване на колянните стави, след което те могат да бъдат увити с полиетилен и топла кърпа.

Не трябва да се тревожите, ако има леко зачервяване и усещане за парене. Тези признаци ще изчезнат след известно време. Най-добре е да правите процедурата преди лягане, докато състоянието на пациента се подобри. Също така, по време на лечението си струва да се развият ставите на краката с помощта на набор от специални упражнения.

Лечение с жълтурчета

Ефективен метод за лечение е домашен мехлем на основата на жълтурчета. За да го приготвите, трябва да вземете 1 супена лъжица нарязани пресни листа и да ги поставите в контейнер от 500 ml. След това налейте слънчогледово олио и оставете за 14 дни. Ако отварата не е приготвена правилно или не се спазват пропорциите, кожата около коляното може да се разболее поради изгаряне.

Маслото трябва да се приема само студено пресовано. След 2 седмици продуктът трябва да се филтрира с помощта на марля. Втривайте мехлема в болни стави няколко пъти на ден.

Тинктура от мухоморка против болка

Ако пациентът е диагностициран с артрит, артроза или натъртвания, тогава най-известното народно лечение е тинктура от мухоморна муха.

5 народни лека, които всъщност са опасни за здравето

Някои традиционни методи на лечение могат да причинят непоправима вреда на организма. От поколение на поколение, в продължение на веков...

Гъбата има следните свойства: Премахване на болката. Отстраняване на възпалението. Премахване на подпухналостта. Спиране на кървенето. Ускоряване на процеса на зарастване на рани. Подобряване на метаболизма в ставата.

За да приготвите тинктурата, трябва да вземете 1 малка млада гъба и да я поставите в буркан, да я затворите с капак и да оставите за 40 дни на тъмно място.

През този период гъбите ще отделят сок. Когато периодът приключи, гъбеният сок трябва да се отцеди и сухите суровини да се елиминират.

След това добавете водка към сока. Пропорциите трябва да са еднакви. В допълнение към тинктурата, колянните стави могат да бъдат лекувани с мехлем от мухоморка. Достатъчно е да изсушите гъбите и да ги смилате до прахообразна текстура, след това добавете вазелин или растително масло към сместа.

Важно! Лекарите не одобряват тази рецепта, тъй като количеството на отровните вещества се различава при гъбите в зависимост от мястото на растеж. Този метод може да бъде опасен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

4 полезни продукта за „изяждане“ на стреса: Те ще възстановят тялото, без да увеличават теглото ви

Топ 5 чайове за подобряване работата на белите дробове

Тези зодии имат магически лечебни сили

Екстракт от спанак: ефективна добавка за отслабване или пък не?

Естествен детокс: 6 храни, които ще прочистят тялото ви

Зодиите с изключителна харизма, които са истински съкровища

Вредна ли е фруктозата - каква е изненадващата истина?

4 зодиакални знака, които са Червен флаг - внимавайте с тях!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com