Ето как да разберете дали човекът срещу вас наистина ви харесва

19275
Ето как да разберете дали човекът срещу вас наистина ви харесва
Снимка: iStock/Guliver

Невербалните знаци в комуникацията могат да говорят много. Всъщност повечето форми на комуникация са невербални. Езикът на тялото представлява 50 до 70 процента от общуването. Това включва изражения на лицето и движения на тялото. Мимиките обикновено са лесни за разбиране. Но друг език на тялото може да бъде труден за дешифриране. За да разпознаваме по-добре хората, с които общуваме, ето поглед към възможните значения на невербалните знаци, публикувани от „Еспресо комюникейшън“ . 

Скръстени ръце и крака 

Скръстените ръце може да са знак, че човек се чувства защитен. Те могат да изразяват самозащита. Ако човек седи с кръстосани крака, това също може да е знак, че се чувства затворен за общуване или се нуждае от дискретност. Хората с некръстосани ръце и крака са по-склонни да бъдат отворени, предразположени и приятелски настроени. 

Поглед встрани 

Хората, които повдигат поглед, докато говорят, може би ви лъжат. Но посоката, в която гледат, има значение. Погледът вляво показва, че те имат голямо въображение, присъщо на лявото полукълбо. Но погледът вдясно означава едно – лъжа.

Мигане

Ако някой мига бързо, може да се чувства неудобно или в беда. Но ако изобщо не мига или мига много рядко, това може да е неговият начин да прикрие емоциите си. 

Хапане на устни 

Хората хапят устни, за да облекчат напрежението, когато се чувстват тревожни, притеснени или стресирани. Човек може да хапе устните си, когато е нервен или пък се опитва да флиртува. Но може просто да се чувства неудобно. Така че потърсете други знаци, преди да приемете, че това е флирт. 

Чесане по носа 

Когато някой се чеше или докосва прекалено често носа си, може да е разтревожен или да лъже. Повишаването на кръвното налягане поради чувство на тревожност води до повишен кръвен поток в носа. Носните тъкани и мастоцитите се разширяват. А клетките могат да отделят хистамин, което кара носа да усеща сърбеж. 

Ръце на кръста

Позицията "ръце на кръста" може да има положителен или отрицателен израз. Човек в тази позиция може да се чувства контролиран или готов да изпълни задача. Или пък може да се чувства агресивно и да е готов за битка. 

Облизване на устни 

Когато някой ближе устните си, това може просто да означава, че устните му са сухи и се нуждае от малко вода. Това също може да означава, че мисли за вкусна храна. Хората могат да облизват устните си и когато говорят с някой, който ги привлича. Или може да го правят, когато говорят за някого, когото желаят. 

Ръкостискане 

Качеството на ръкостискането може да направи трайно първо впечатление. Здравият захват със силно (но не прекалено силно) разтърсване е знак за увереност. А отпуснатата ръка със слабо стискане показва несигурност. Също така, хората, които спират ръкостискането твърде бързо, може да са твърде срамежливи. 

Докосване на лицето и косата 

Играта с косата пред някой, който ви привлича, е невербален начин да флиртувате и да привлечете вниманието му. Може да завъртите косата около пръста си или да поставите пръста си на долната устна. Но хората си играят с косата и когато се чувстват тревожно и некомфортно. 

Стиснати устни 

Плътно затворените устни може да означават, че човек е недоверчив, изпитва неодобрение или отвращение. Свитите устни почти приличат на намръщените вежди. Така че това може да разкрие неприязън на човек към дадена ситуация. А може и да се държи устата затворена в отказ да се казва каквото и да било. 

Ръце, стиснати зад гърба 

Едно е да се разхождате със стиснати ръце зад гърба, когато се разхождате из парк или музей. Но ако човек стои по този начин по време на взаимодействие, това може да означава, че е притеснен, ядосан или просто отегчен. 

Често мърдане и трополене с пръсти 

Ако човек не може да стои неподвижно, той вероятно се чувства нетърпелив и разочарован. Същото важи и за почукването с пръсти. Почукването с пръсти изразява скука и нетърпение. Това е и груб начин да помолите човек да побърза, без да казвате и дума. 

Жестове с ръце 

Жестовете с ръце са ясни невербални сигнали, които могат да варират в зависимост от културата. Стиснатият юмрук може да символизира, че човек е солидарен с вас, или може да означава, че е ядосан. Жестът за „ОК“ може да означава „добре“ в САЩ, но в някои европейски страни това означава „нищо.“ А в други страни той символизира обидна псувня.

Зрителен контакт 

Хората, които поддържат зрителен контакт по време на разговори, показват интерес, внимание и уважение. Но тези, които прекъсват зрителния контакт и често отклоняват поглед, не са много обнадеждаващи. Вместо това те вероятно са разсеяни, ненадеждни или се опитват да скрият истинските си чувства. 

Обърнати нагоре или надолу устни

Ако ъглите на устата на човек са леко обърнати нагоре, това може да означава, че е щастлив или оптимист. Ако ъгълчетата на устата се обърнат леко надолу, човекът може да е тъжен, недоволен или да прави гримаса от отвращение. Тези малки знаци не са толкова очевидни, колкото широките усмивки или намръщените вещи, но са също толкова показателни. 

Разширени зеници 

Когато сте привлечени от някого, възможно е зениците ви да се разширяват, докато гледате този човек. Разширените зеници са физиологичен отговор на възбудата. И те са почти извън вашия контрол. Добрата новина е, че разширените зеници също правят очите да изглеждат по-привлекателни. Така че можете да впечатлите възлюбения си с големите си очи. 

Кимване 

Кимането се отнася до поклащане на главата нагоре и надолу. Тази невербална реплика е сигурен знак за съгласие. Когато хората кимат по време на разговори, те се чувстват приятно и се интересуват от темата. Но клатенето на глава от една на друга страна означава обратното. В този случай те не са съгласни или са недоволни от разговора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Къде отиват мазнините, когато отслабвате?

Бананите: добри или лоши са за нас?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com