Фирма за пране на килими - къде да я намерим

3637
Фирма за пране на килими - къде да я намерим
Снимка: iStock/Guliver

Домашното пране на един килим може да е доста тежка задача. Ако килима е с по-дълъг косъм, той има способността да поеме повече от 70 литра вода правейки го невероятно тежък и труден за преместване, за това има фирми за професионално пране на килими като TeamClean.bg.

Какво получавате като клиент на фирма за пране на килими

Причината повече и повече хора да избират професионалните услуги от това да перат килими сами, е че е много по-лесно от тежката работа. Друг важен фактор, е че цените на подобна услуга за всъщност доста добри, особено ако се има предвид съхненето и правилната грижа за килима.

Една професионална фирма има нужното оборудване, за да се справи с прането на килими, дори с огромен размер. Но тук не става дума за ръчното пране с вода под налягане както е при автомивките, а за машинно пране на конвейер, което е изцяло автоматизиран процес.

Какво представлява машинно пране на подови настилки

В своята основа този процес върши същата дейност като ръчното пране, но по много по-ефикасен и безопасен начин. Бързината на пране означава, че в рамките на 48 часа, вие можете да оставите своят мръсен килим, и да го получите искрящо чист, изсушен и пакетиран.

В зависимост от спецификите на вашият килим, процеса започва с изтупване с вибрационна тупалка, която премахва по-голямото количество повърхностна мръсотия. Останалата, по дълбока нечистотия се премахва със самото пране, но първичното тупане позволява за по-лесно и цялостно премахване.

След изтупването килима се подава към друга част на машината, която започва намокрянето и накисването на петна. Силно замърсените участници се обработват с твърди четки и топла струя вода, които размекват засегнатите места.

Самото почистван започва с разрошване на косъма на килима, с меки четки оборудвани с дюзи за препарат и топла вода, които окончателно премахват всякакви следи от нечистотия.

Нужното изплакване на килима става с хладка вода, която отмива всички препарати и останки от сапунена вода, заедно с това килима се заглажда с средна по твърдина четка.

Изсушаване и пакетиране на вашата поръчка

Професионални фирми за пране на килими като TeamClean.bg не оставят вашият килим мокър а ви го връщат изцяло изсушен и пакетиран, дори го транспортират до адрес.

Сушенето се случва в центрофуга, което извежда 95% от влагата от килима, след което се минава през топла зона, която изпарява влагата до 99,9%, като оставят 0,01% да изсъхнат самостоятелно.

Килима се навива и пакетира, за да запази той своята чистота и приятен мирис дълго време след като започнете да го ползвате отново.

Целият този процес отнема по-малко от 30 минути, което позволява обработката на голям обем от килими, давайки възможност на всеки българин да се наслади на заслужена чистота и хармония в дома или офиса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com