Фън шуй съвети за спалнята

8857
Фън шуй съвети за спалнята
Снимка: iStock/Guliver

Всяка стая от нашето жилище трябва да си има собствено излъчване - така е според фън шуй теорията.  Тя трябва така да бъде подредена, че да се чувстваме спокойно и уютно в нея. Всяка вещ си има точно определено място и трябва да се компенсират недостатъците на помещението.

Китайските традиции определят спалнята като най-важното помещение в нашия дом. За членовете на едно семейство спалнята е основният източник на енергия. Трябва да има солидно легло с дървена рамка, което задължително да е опряно в стената, да не е насочено срещу вратата и други.

Едни от най-важните елементи в спалнята според  фън шуй  са пространството и цветът.

Фън шуй съвети за кухнята

Според теорията на фън шуй, кухнята е истинското олицетворение на нашето хранене и нашите постижения. Нали все пак качествената и ...

Използвайте предимно успокояващи и приветливи цветове

Специалистите препоръчват богати земни, топли и телесни цветове - като например мед, теракота, корал, праскова и шоколад, също и крем. Благодарение на тях се създава атмосфера, която приканва към почивка. Натуралните меки цветове - пастелно сини, зелени и лавандулови нюанси, придават на спалнята тиха, приканваща и вибрираща енергия.

Спалнята трябва да запази вашето лично пространство и в никакъв случай да не се посещава от гости.

Осветете помещението правилно

Фън шуй: Стайно растение ни помага да се сдобием с пари

Ако имате спешна нужда от пари, по най-бързия начин трябва да се сдобие с домашното цвете познато под името дървото на живота (Carssula...

Стане ли въпрос за осветлението в спалнята, фън шуй експертите смятат, че гъвкавостта е основният момент. Най-вероятно ви се иска множество естествени източници на светлина през часовете от деня, мека и топла светлина вечер и абсолютна тъмнина през времето, когато спите. Сутрин, когато се събудите, срещата със сутрешните лъчи на слънцето повишават производството на серотонин (известен като хормон на щастието) и така ще се заредите с положителна енергия за целия ден. За тази цел е подходящо да заложите на щори или завеси, които лесно и само с едно движение може да дръпнете сутрин.

Когато правите своя избор за осветителни тела, уверете се, че ще си осигурите светлина от различни места - откъм масата, отгоре, върху стената и други. Когато светлината е балансирана и е насочена надолу (вградено осветление в тавана, примерно), се постига приятна и мека светлина, увеличаваща притока на енергия. Осветлението е добре да има различни опции за понижаване на интензивността, за да може по-лесно да се настройте за сън чрез подходящата атмосфера.

Спалнята трябва да е вашето място за размишления и интимност, за почивка, но в никакъв случай за работа, силна музика или упражнения. Телевизорът, телефонът, компютърът, работното бюро - това са все неща, които изсмукват огромна част от енергията в помещението. Също така ще ви смущават от почивката и приятната романтична атмосфера на мястото, определено за "изключване" от стреса.

Много е важно да създадете в спалнята си "енергия за двойка". Аксесоарите поставете в чифт или в повече от един брой! Ако нощното ви шкафче е само едно или за него има място само от едната страна на леглото, това е своеобразен символ на самотата! Ключът към тази цел е симетрията и точно заради това позиционирайте нощни шкафчета (и нощни лампи, разбира се) и от двете страни на леглото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com