Гълъбите пренасят куп болести, но има трикове, с които няма да посещават балкона ви

30460
Гълъбите пренасят куп болести, но има трикове, с които няма да посещават балкона ви
Снимка: БГНЕС

Гълъбите могат да бъдат източник на неприятности и опасения за здравето поради болестите, които пренасят, и бъркотията, която създават. Известно е, че тези на пръв поглед безобидни същества цвъкат безмилостно и са носители на различни болести, които могат да представляват риск за хората. За щастие има трикове, които да ги възпрат да гнездят на балкона ви или да замърсяват перваза на прозореца ви.

Гълъбите, които често се срещат в градска среда, са печално известни със способността си да засипват околността с изпражнения. Техните изпражнения могат да се натрупват по балконите и первазите на прозорците, като не само разрушават естетическия вид, но и създават опасност за здравето. Гълъбовите изпражнения могат да съдържат вредни патогени, като салмонела и хистоплазмоза, които могат да се предадат на хората чрез пряк контакт или вдишване на замърсен прах.

За да възпрете гълъбите да се заселят на вашия балкон или перваз на прозореца, можете да приложите комбинация от тактики.

Още: Какво отблъсква гълъбите, за да стоят надалеч?

  • Първо, помислете за инсталиране на физически възпиращи средства, като например шипове срещу гълъби или мрежи. Тези бариери правят неудобно кацането и гнезденето на гълъбите, като по този начин ефективно обезкуражават присъствието им.
  • Друг подход е да се премахнат източниците на храна. Гълъбите се привличат от леснодостъпна храна, така че се уверете, че външните пространства са чисти от трохи или остатъци от храна за домашни любимци. Съхранявайте боклука в затворени контейнери, за да предотвратите възможността за почистване.
  • Създаването на визуални възпиращи средства също може да помогне. Гълъбите се пазят от хищници, така че поставянето на животни-примамки, като пластмасови сови или ястреби, може да ги заблуди, че наблизо има опасен хищник. Освен това светлоотразителни предмети или вятърни камбанки могат да изплашат гълъбите и да ги държат на разстояние. Може дори да вържете няколко стари диска - при лек вятър те ще се блъскат и шумят, а и отразяват слънчевата светлина, което създава визуална бариера за птиците.
  • За да подсилите ефективността на тези физически и визуални средства за възпиране, можете да използвате и звук като средство за отблъскване на гълъби. Ултразвуковите устройства излъчват високочестотни звуци, които са неприятни за гълъбите и ги подтикват да търсят по-тихи пространства. Тези устройства са нечуваеми за хората, така че няма да нарушат спокойствието ви.

Поддържането на чиста и свободна от безпорядък среда е от решаващо значение за предпазването на гълъбите от тях. Като ги лишавате от лесен достъп до храна, вода и подслон, вие правите балкона и перваза на прозореца си по-малко привлекателни за тях. Прилагането на комбинация от тези трикове може да ви помогне да избегнете бъркотията и потенциалните рискове за здравето, свързани с гълъбите.

Защо гълъбовите изпражнения са били използвани за барут?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 10 яйца всеки ден?

Защо понякога се появява кашлица след хранене?

Кардиолог обясни дали е вредно да спите на дясната страна

Кои витамини са задължителни за жените над 60 г.?

Искате ли да сте млади и красиви? Добавете този продукт към вашата диета

Защо много хора пият чай от джинджифил на гладно?

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com