Изпийте тази напитка и черният ви дроб ще бъде детоксикиран

7941
Изпийте тази напитка и черният ви дроб ще бъде детоксикиран
Снимка: iStock/Guliver

Многофункционалността на черния дроб е безспорна, тъй като в него се синтезират важни биохимични съединения, съществено важни за цялостната работа на организма. Тук се включват: от една страна, разграждане, пречистване и съхраняване на определени субстанции (например, разпадане на глюкозата в гликоген, съхраняван съответно в черния дроб и мускулите) и, от друга страна – синтезиране на протеини, някои въглехидрати, изработване на холестерол и триглицериди, както и участие в мастната обмяна, отделянето на жлъчка и възпирането на оксидативни процеси чрез преработването на амоняка в безопасна урея.

Черният дроб е и кръвоснабдителен орган и действа стимулиращо на храносмилателната система.
Обобщено, черният дроб е мястото, където попадналите в организма токсини или/и вредни отпадни продукти, се разлагат на безопасни компоненти, които отделителната система изхвърля.

Съществуват обаче няколко фактори, които могат да доведат до увреждане на черния дроб до степен да загуби основните си функции, така поставяйки организма открит за най-различни болести, чиято сериозност често пъти се оказва животозастрашаваща.

6 ранни симптома, които издават, че вашият черен дроб е увреден от алкохола

Причините черният дроб да заплашен от даден момент да не е в състояние да изпълнява предопределените му функции са: първо, злоупотребата с приема на лекарствени препарати, които – като всяко химическо съединение – притежават т.нар. „странични ефекти“; второ, неправилното хранене по отношение на приеманите храни; трето, злоупотреби с алкохол и някои опиати; четвърто, усложнения вследствие на вирусни или/и бактериални инфекции.

Трябва да се подчертае, че самопрочистването на черния дроб е затруднено значително, тъй като натоварването на организма с токсини пречи да започне действие на механизъм, насочен към самостоятелно излекуване, а също така съществено се снижава ефективността на предписаните лекарствени препарати. А прочистеният черен дроб означава здраве, жизненост и енергия – състояния, към които всеки перманентно се стреми!

Лекар разкри 3 симптома на болен черен дроб, за които едва ли предполагате

За щастие се оказва, че съществува процедура за почистване на черния дроб със стафиди, състояща се в следното:

1/ Избирате подходящи стафиди (които не са били обработени химически със серен диоксид), отличаващи се по тъмния цвят (или черен със сивкав оттенък – в зависимост от сорта грозде); освен това, по правило, те са леко набръчкани и със средна мекост. За разлика от качествените стафиди, химически третираните или прекомерно изсушените се характеризират с ярък цвят и блестящ оттенък, така че внимавайте!

2/ Накисвате в гореща вода, рано сутринта, ½ чаша от подбраните стафиди и ги държите така около 15 минути, след което ги измивате старателно с течаща вода.

3/ Премествате накиснатите стафиди в подходяща чаша, която допълвате до горе с вода, която сте преварили предварително и след това сте охладили до стайна температура. Така обработените стафиди трябва да престоят едно денонощие – до следващата сутрин.

4/ Изпивате на гладно – преди закуската – получената напитка и изяждате стафидите.

5/ Заемате хоризонтално положение на леглото или дивана, поставяте топла кърпа (може и термофор) от дясната страна на корема си и оставате в това положение от час и половина до два.
Описаната процедура повтаряте по веднъж на седмица, в продължение на месец, но не повече от 12 пъти годишно. Ефектът е поразителен – прекрасен външен вид, добро самочувствие, завидна енергичност…

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com