Как да почистим плодовете и зеленчуците от пестицидите?

20548
Как да почистим плодовете и зеленчуците от пестицидите?
Снимка: iStock

Плодовете и зеленчуците присъстват на всяка трапеза. Преди да ги сервирате, трябва да бъдат старателно почистени, тъй като често съдържат пестициди. Често установяваме, че повечето от плодовете и зеленчуците са покрити с тънък слой от вещества, целящи да запазят продуктите свежи за дълго време без да се развалят. Освен това на повърхността им често се срещат пестициди, използвани за защита на културите от вредители и гъбички. Консумацията на замърсени с пестициди храни няма да навреди на организма веднага, но може да доведе до много опасни заболявания в бъдеще. Да се ​​отървете от пестицидите от храната не е лесно. Просто измиването под течаща вода очевидно не е достатъчно.

Задължително премахвайте пестицидите от плодовете и зеленчуците с този метод

Полезни съвети

Използвайте сода за хляб и ябълков оцет за дезинфекция

Изплакнете зеленчуците или плодовете с вода. Смесете супена лъжица сода за хляб в литър вода и изсипете тази смес върху продуктите. Разтрийте внимателно за няколко минути. Ябълковият оцет е друга естествена съставка, която може да ни помогне да дезинфекцираме плодовете и зеленчуците за безопасна консумация. Просто разредете чаша ябълков оцет в литър вода и измийте плодовете или зеленчуците

Друг вариант е да добавете супена лъжица сода за хляб и същото количество ябълков оцет в голям съд. Изплакнете с тази смес продуктите.

Не забравяйте, че най-ефективната техника за премахване на токсичните остатъци от плодовете и зеленчуците е да обелите кората. Въпреки че много от хранителните вещества присъстват там, тази част е най-засегната от пестициди.

Ако искате да узнаете на секундата дали в картофите има ПЕСТИЦИДИ, направете ето това

Как да обработваме различните плодове и зеленчуци преди консумация?

Ако ябълките изглеждат лепкави, значи са използвани химикали. Може да ги консумирате, но задължително обелете кората. При картофите нитратите също се събират в обелката. Когато ги варите, изхвърлете водата. Като премахнете горните листа и изрежете дръжката, можете да се отървете от повечето нитрати, които съдържа зелето. Първите тиквички и патладжани трябва да бъдат обелени. И също така премахнете с нож зоната около стъблото, защото това е мястото, съдържащо най-много вредни химикали. Зелените подправки като магданоз и копър натрупват нитрати в стъблата. По-добре е да ги наксинете във вода за един час, преди да ги използвате в ястие. Не купувайте домати с твърде дебела обелка. Всички дебели жилки във вътрешността на този зеленчук говорят за нитрати. Ако сте купили тези домати, накиснете ги за 1 час в студена вода.

Непременно винаги изплаквайте плодовете и зеленчуците в чиста вода, след като следвате горните процедури. Въпреки че тази обработка на продуктите може да отнеме време, по този начин ще предпазите организма си от вредни вещества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com