Как да се отървем от мухъла с натурални средства?

6324
Как да се отървем от мухъла с натурални средства?
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, за да се оттървете от досадния мухъл не е необходимо да хвърляте парите си за скъпи средства за почистване от магазина. Може да се справите и сами с няколко ефективни начина, без използване на токсичните препарати, съдържащи вредни за здравето ни химикали. И то само с натурални средства! Нека видим кои.

Страхотната комбинация между сапун и вода

Тези две средства са много ефективни за премахването на мухъл и рядко някой би се сетил, че в комбинация, тези съставки наистина работят заедно. Просто трябва да смесите малко вода и сапун и да изтъркате повърхността, върх, която има образуван мухъл. После може да изплакнете с чиста вода. А ако мухълът е върху стени от латекс, по-добре пропуснете, защото от водата латексът ще се съсипе и разтвори.

Белината идва на помощ

Белината има високо съдържание на хлор, което е ефективно при премахването на различни видове мухъл. Също така, в нейното съдържание има и натриев хипохлорид, което е с високи свойства на окисление. Този разтвор е с антибактериални, стерилизиращи и дезинфекционни свойства.

Може да смесите чаша белина в три или четири литра вода. След което налейте разтвора в бутилка с пръскащ механисъм и започнете да третирате засегнатите от мухъл места. Не е добре обаче да използвате белина върху плат, дърво или метал.

Маслото от чаено дърво

Често маслото от чаено дърво се използва като съставка в различни козметични средства, но малцина знаят, че е много ефикасно и при мухъл. То има силно антисептично и антибактериално действие.

Трябва просто да разтворим една чаена лъжица от него в две чаши с вода. Разтвора отново се налива в бутилка с пръскащ механизъм и се третират повърхностите, засегнати от мухъл. Маслото от чаено дърво може да се използва върху почти всякакви повърхности като – дрехи, шкафове, мебели  и стени. А миризмата му е доста силна, така че след третиране, трябва да проветрите добре помещението.

Силата на винения оцет

Виненият оцет е доста използван във всяко домакинство, не само в готварството, но и за всяческо почистване у дома. В чистата му форма, без да се смесва с вода е идеален при борбата с мухъл и го унищожава почти напълно.

Така че процедурата за премахване на мухъла у дома е 100% ефективна. Не се препоръчва да се прилагат народни средства за влага върху боядисани повърхности, защото някои от тях изяждат цвета. Препоръчва се превантивна повърхностна обработка да се прави редовно - това ще помогне за премахване на проблема из основи. Надяваме се нашите съвети да са ви полезни!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com