Каква икона трябва да имате? Вижте нашите съвети

5509
Каква икона трябва да имате? Вижте нашите съвети
Снимка: iStock

Иконата не е просто произведение на изкуството. Процесът на създаване на икона се появява като символичен процес на постепенно разкриване на изображение, като вече дадено предварително, се проявява, появява се на повърхността на дъската. Иконописецът не създава изображение, а го отваря.

 Православната църква никога не е разрешавала рисуването на икони въз основа на въображението на художника, тъй като това би означавало пълно скъсване с Архетипа. Икона или образ е образът на самия Бог, или на Божията майка, или на икони на светци. Изображението е благословено със светена вода. След освещаването светите изображения като че ли са отчуждени от земния си произход и от земните си създатели. И те са почитани от хората като свети неща, дадени от Бог, чрез които се проявява Божията благодат, която дава изцеление от психически и физически заболявания, а също така осигурява необходимата подкрепа в земния и духовния живот.       

Древни славянски амулети от зли хора и завистници

Универсален амулет, който ще ви позволи не само да се предпазите по време на работа, но и да изгоните всякакви зли духове като цяло - брадвичка на Перун или гръмотевичен кръст. Перун е мощен бог, защитник на света и хората от силите на тъмнината. Вярвало се е, че дяволите бягат от един вид от него. Но помнете: Перун е и богът на справедливостта.

Слънчев кръст или просто кръст в кръг. Символизира слънцето, прогонвайки тъмнината на нощта. В миналото се смяташе, че не само Перун, но и богът на слънчевия диск Хорс хвърля мълния в злите духове. Следователно символът Кон може също да ви помогне да се предпазите от злото магьосничество по време на работа.

Мечи нокът или зъб, на които сме посветили отделна статия. Мечката беше смятана за заплаха от зли сили, приписана му способността да разсейва черната магия.

Всеки амулет от зли хора се носи, така че да не се вижда - той е зашит зад подплатата или се крие в таен джоб. Ако той изведнъж е започнал да потъмнява силно, докато вие седите на работа в офиса, това означава, че сте подложени на магическа атака.

За кариерно развитие

Професионалният растеж е мечтата на всеки служител. Правилно "оборудван" портфейл може да допринесе за това. Банкнотите в него трябва да лежат по определен начин: големи - в едно отделение, малки - в друго, малка промяна в отделен джоб. Можете да ги сортирате във възходящ ред.

Като организирате правилно работното си пространство, можете също да постигнете значителен успех. Например можете да закачите на стената картина на планини, портрети на богати и известни личности. Ако по време на работа бързате и няма време за текущи дела, тогава на работния плот се поставя изображение с цъфтяща ябълка или череша.

Източник: kartinata.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които са ужасно сприхави по природа

5 лайфхака, за да запазите плодовете и зеленчуците свежи възможно най-дълго

Може ли ментата да бъде опасна за здравето ни

Фито-хранителните вещества отблъскват болестите: Ето как да си ги набавите

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Експерт обясни как се капе боров спирт при възпалено средно ухо

Колко и как да пием масло от черен кимион, за да отслабнем?

Защо антибиотиците причиняват болки в стомаха и как да го възстановим?

Как се приготвя чиа с кисело мляко така, че да е най-полезно за нас?

Здравословен ли е сокът от целина? Всичко, което трябва да знаете за него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com