Какви са ползите за лицето, когато не използваме грим?

5413
Какви са ползите за лицето, когато не използваме грим?
Снимка: iStock/Guliver

Повечето жени използват грим ежедневно. Нанасянето на любимите продукти за красота е ритуал, с който започват деня си. Честото използване на грим може да попречи на кожните клетки да се обновяват. Това е мнението и на д-р Рейчъл Назарян пред "Marie Claire". Декоративните продукти се наслояват в бръчките и порите, което може да доведе до възпаления и неприятни пъпчици.

Все пак гримът има невероятната способност да прикрива несъвършенства и да ни накара да се чувстваме по-уверени. Но колкото и гримът да бъде отличен помощник на едно момиче, може да не е най-здравословният ритуал, с който да поддържате красотата си.

Дерматологът д-р Иди Мартинс казва пред Vanguard, че носенето на твърде много грим всъщност може да изложи кожата на значително количество химикали и токсини. Химикалите, открити в спиралата или молива за очи, могат да причинят неприятни здравословни проблеми.

Искате красива и нежна кожа? Използвайте АЛОЕ ВЕРА!

Ето какво се случва с лицето ви, когато се откажете от грима:

Порите ви ще изглеждат по-малки

Използването на фон дьо тен, руж и бронзант изглежда добре, но това покритие се натрупват в порите ви с всяко нанасяне. Заедно с всички прахови частици от въздуха, на които кожата ви е изложена всеки ден, замърсяванията се натрупват, което води до запушване на порите. Въпреки че не можете да направите нищо, за да промените действително размера на порите си, премахването на грима минимизира натрупването и ги прави да изглеждат стегнати.

Ще имате по-малко възпаления

Колкото повече грим използвате, толкова повече токсини нанасяте върху лицата си – да не говорим за всички неприятни неща, които се натрупват върху четките за грим, ако не ги почиствате редовно. Запушването на порите се причинява от бактериите, както и възпалението. Това води до поява на пъпки, които отчаяно се опитваме да прикрием с повече грим. „Гримът е основната причина за акне или кожни проблеми за над 30 процента от моите пациентки“, казва дерматологът д-р Иджаз Ахмед в интервю за Tribune.

По-малко очни инфекции

Спиралата ще направи много повече от това да направи миглите ви по-дълги. За съжаление, повечето очни гримове съдържат консерванти, които причиняват конюнктивит и други очни раздразнения, които идват с редица неудобни симптоми като зачервяване, чувство за сухота и сърбеж. Микробите могат да се разпространяват и чрез споделяне на грим. 

Как да почистваме лицето си според типа кожа?

По-малко алергични реакции

Парабени, сулфати и метали са всичко, което може да се намери в ежедневния грим и продуктите за грижа за кожата. За съжаление, те също са част от 3700-те вещества, за които е известно, че причиняват кожни алергии. Водещият естетик на Shen Beauty, Кари Линдзи, казва пред Bustle, че алергиите към грима най-често се проявяват в дерматити. Не сте сигурни какво кара кожата ви да се държи странно? Отказът от грим може да е просто отговорът на вашата дилема.

По-малко бръчки

Въпреки че може да звучи противоречиво, същият грим, който използвате, за да прикриете бръчки и петна, може да ги влоши, казва дерматологът д-р Робин Евънс. С течение на времето гримът има тенденция да се утаява във фините линии и бръчки. Вместо да се опитвате да прикриете възрастта си под слоеве на основата за грим, просто се обичайте такива каквито сте!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com