Какво лекуват сушените кайсии?

10413
Какво лекуват сушените кайсии?
Снимка: iStock/Guliver

В сушените кайсии, както и в кайсиите, има много калий и поддържа сърцето, така че трябва да ядете сушени кайсии, които предотвратяват сърдечно-съдови заболявания.

Този оранжев сушен плод съдържа и пектин, които премахват токсините, токсините и солите на тежките метали от тялото.

Сушените кайсии предпазват от запек, тъй като фибрите им действат като слабително. Повишават нивото на хемоглобина в кръвта, лекува анемия.

Понижаването на нивата на холестерола в кръвта е другото предимство на плод. Тези, които редовно ядат сушени кайсии, подобряват зрението си.

Разнообразието от витамини и микроелементи прави сушените кайсии полезни за бременни жени и кърмачки, както и за тези, които са отслабени след стрес или операции.

Ендокринолозите съветват използването на този сушен плод при различни заболявания на ендокринната система. Сушените кайсии, въпреки сладостта си, понижават нивото на кръвната захар. И също така имат антипиретичен ефект.

Дъвченето на сушени кайсии освобождава устната кухина от патогенни бактерии и неприятни миризми. Но дори и в името на простото удоволствие си струва да ядете сушени кайсии, защото доброто настроение е гаранция за здраве. Шест или седем сушени кайсии са достатъчна норма за поддържане на здравето, но повече от сто и петдесет грама на ден е нежелателно: необходима е умереност.

Кои сушени кайсии са по-добри?

Много важен въпрос! Едно е, когато даваме пари и печелим здраве, а съвсем друго е, когато срещу трудно спечелените пари получаваме химически обработен продукт.

Сушените кайсии без обработка не привличат окото, защото обикновено са невзрачни, набръчкани и не радват с ярък цвят: някакъв сиво-кафяв. Но знаещ човек няма да я подмине и няма да бъде изкушен от близките ярко оранжеви лъскави сушени кайсии. Е, какво може да е добро в тази красота, ако блясъкът се придава с парафин или сяра, а яркият цвят се третира с химикали?

Вкусът на сушените кайсии и особено послевкусът трябва да е естествен: сладък или сладко-кисел. Не трябва да има чужд вкус, както и миризма на вино.

Ядката от кайсия е много полезна за хора с тези проблеми

Изберете средно големи сушени кайсии, които са чисти и умерено меки. След като сте опитали естествени сушени кайсии поне веднъж, вече няма да ядете други, въпреки цялата им външна привлекателност.

При стайна температура сушените кайсии могат да се съхраняват до една година в затворен съд, поставен на тъмно и сухо място, а ако са скрити във фризера, херметически опаковани (например в контейнер с плътен капак) , след това до две години.

За укрепване на имунитета при настинки

Вземете пет или шест парчета сушени кайсии, един обелен портокал и две или три орехови ядки, смилайте и добавете две чаени лъжички мед. Сместа се яде за закуска, измита с неподсладен чай с лимон. През студения сезон се приготвя два до три пъти седмично.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

3 невероятни ползи за здравето, които ни осигурява зеленият цвят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com