Какво трябва да знаете при обзавеждането на спалнята

6128
Какво трябва да знаете при обзавеждането на спалнята
Снимка: мебели Дискрет

Спалнята е една от стаите в дома, в която трябва да се чувствате най - комфортно и приятно. Цветовете, мебелите, подредбата - всичко трябва да ви носи хармония и спокойствие докато си почивате, четете любимата си книга или дори пиете сутрешното си кафе.

Затова е необходимо правилно да подберете обзавеждането, което искате да имате в спалнята. Ако сте решили сами да обзаведете дома си, без помощта на интериорен дизайнер, то тогава ние ще ви дадем няколко съвета при избора на обзавеждане за спалня.

Какви цветове да изберете?

Знаете ли, че цветовете в спалнята влияят на съня? За избора на цвят в спалнята има голямо значение и осветлението, което ще използвате. За по - добре осветена стая са подходящи тъмните цветове, като комбинация от синьо или зелено със сиво - по този начин нивото на мелатонина – „хормона на младостта”, който подпомага съня и неговите качества, се покачва.

Ако ви се налага да работите от спалняте, подходяши цветове за отмора са кремавите нюанси, в комбинация със сиво.

Комбинацията от светли и тъмни цветове, от своя страна, стимулира възприятията.

В интериора, както и в обзавеждането на спалнята, е желателно да заложим на неутрални, успокояващи цветове и меки материи, които галят сетивата и успокояват ума. Добър избор са телесните и пастелни нюанси в топла гама, които подхождат както за мебелите и тапетите, така и за спалното бельо и завесите.

Какво трябва да знаете за пространството в стаята?

 

От изключително голямо значение е и факторът пространство. От него зависи големината на мебелите, които искате да има в стаята. Ако квадратурата е по - малка, трябва да се съобразите с това и да не вземате прекалено големи мебели, които да запълнят цялото пространство, защото в един момент ще изпитате чувство на дискомфорт и теснота.

Ако пък пространството е прекалено голямо, нужно е да се обзаведе с достатъчно мебели, така позиционирани, че да не изпитваме чувство на празнота в стаята. Спокойно може да допълните с декорации и растения при нужда.

Какво легло да изберете?

Най - важната мебел в спалнята - леглото. При избора на легло отново трябва да се съобразите с пространството, какво количество багаж ще съхранявате, дали ще имате нощни шкафчета или не.

Удобство към леглото е, ако то има ракла, в която да съхранявате спалното бельо, например, други завивки или възглавници.

Ако сте ограничени в квадратурата и искате по - компактна спалня или легло, ето какви размери биха били подходящи за целта: 140х190, 140х200, 160х190 или 160х200.

Какъв матрак би бил подходящ за Вашата спалня?

Друг изключително важен момент при спалното обзавеждане, е изборът на матрак. Матраците варират и в момента има богат избор от видове матраци, изцяло съобразени с вашия вкус. Трябва да обърнете внимание на твърдостта на матрака, дали матракът е с мемори пяна, пружинен матрак, хибриден матрак или латексов матрак.

Преди да вземете крайното решение, помислете и за още нещо - коя за вас е най - удобната позиция за сън, като така ще изберете най - подходящия матрак за вас.

Как да изберете останалите мебели в спалнята?

Когато обзавеждате спалнята, също е добре да се има предвид дали искате да закупите цялостно обзавеждане за спалня или да вземете мебелите поотделно - второто ще ви даде възможност да развихрите въображението си и да създадете спалня по свой вкус, докато закупуването на спален комплект е по - лесно и бързо, но и ограничено в дизайна.

Въпреки това, няма да сгрешите, ако закупите и цялостно спално обзавеждане, тъй като то включва всички необходими компоненти, изработени от един и същи материал и цвят.

Ако сте в процес на обзавеждане на вашата спалня, посетете уебсайта на Мебели Дискрет.

Защо вашият избор за спално обзавеждане да бъде Мебели Дискрет?

● Мебели Дискрет е един от основните производители на мебели в България. Производители са на мебели за обзавеждане на дневна, кухня, детска стая, антре и други.

● В уебсайта ще откриете голямо разнообразие от спални, спално обзавеждане, единични легла, гардероби и матраци.

● При направена поръчка над 300 лв. ще получите безплатна доставка до всяка точка на страната.

● Получавате 24 месеца гаранция на всички продукти произведени от мебели Дискрет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com