Кога медът е изключително полезен за мъжа?

14053
Кога медът е изключително полезен за мъжа?
Снимка: iStock

Скъпи мъже, ако обичате да си похапвате сладко, по-добре заменете понижаващата тестостерона захар с натурален пчелен мед. Изяжте този дар от пчелите и вашата мъжка сила ще остане с вас за години напред!

Мъжете живеят средно 63-66 години, като 80% от тях страдат от различни хронични заболявания. Тази плачевна статистика е естествена последица от неправилния начин на живот, въздействието на негативните обстоятелства, свързани с натоварването, екологичните проблеми и др. Най-честата и много лична болка за мъжете е свързана с нарушения на потентността. Ето защо е изключително важно всеки човек да се грижи за здравето си от ранна възраст, а медът, уникален дар на природата за човека, може да помогне в това.

Медът е универсален за лечение на заболявания, които се срещат с еднаква честота както при мъжете, така и при жените. Но има специални здравословни проблеми, които засягат предимно силния пол. Нека се спрем по-подробно на случаите, когато медът е полезен за здравето на мъжете.

Медът е полезен за пикочната система на мъжа

Лечение на простатит. Медът има положителен ефект върху кръвообращението и функционирането на простатната жлеза и урогениталния тракт, като премахва признаците на възпаление, подобрява оттока на кръвта и притока на свежа кръв. Медът помага при лечението на простатит на всеки етап, както и за лечение на началните стадии на простатна хиперплазия. Медът с пчелно млечице съдържа хормоноподобни вещества, които възстановяват здравия хормонален фон при хипофункция на простатната жлеза.

Медът помага при зачеване. Пчелният продукт подобрява качеството на семенната течност, което има положителен ефект върху зачеването на нероденото бебе и неговото здраве след раждането.

5 малко познати ползи от МЕДА, които ще ви ИЗУМЯТ

Подобрява сексуалния живот. При сексуална импотентност или ранна еякулация, лечебните свойства на меда идват на помощ. Благодарение на редовната употреба на мед можете да удължите времето на половия акт. Облекчава стреса, което влияе върху подобряването на потентността. Смята се, че за работата на репродуктивните органи е по-добре да се приема мед от бодил или кестен, както и всякакви смеси от ядки и мед.

РЕЦЕПТИ С МЕД ЗА МЪЖКА ПОТЕНТНОСТ

1. Смелете ядките на 1 дузина орехи и ги залейте със 100 мл топла вода. След 2 часа добавете 4 с.л. л. мед и разбъркайте. Взимаме смес от 1 супена лъжица на ден.

2. Смесете мед и сок от моркови в равни количества и пийте 1/3 чаша всеки ден преди хранене.  

3. Смесете мед с нарязан пресен корен от джинджифил в равни количества. Приемаме 1 ч.л. на ден.

Медът е полезен за сърдечно-съдовата система на мъжа

Мъжете често страдат от сърдечно-съдовата система. Кардиолозите твърдят, че почти всеки трети мъж има признаци на хипертония. Редовният прием на пчелен мед при лечението на сърцето и кръвоносните съдове дава отлични резултати. За да направите това, препоръчително е да ядете 1 супена лъжица всеки ден.

10 изненадващи ползи от меда

РЕЦЕПТА С МЕД ПРИ ХИПЕРТОНИЯ

Смесете 200 мл прясно изцеден сок от цвекло със 100 г майски пчелен мед. Изпиваме сместа 1 час преди хранене, отпиваме по глътка.

Медът е полезен при нисък имунитет на мъжа

С напредването на възрастта мъжкото тяло се износва. Репродуктивната функция и имунната система се влошават, при някои плешивостта става ясно изразена. Медът съдържа огромно количество антиоксиданти с подмладяващ ефект. Употребата на мед почиства мъжкия организъм от радионуклиди и токсини, подпомага работата на черния дроб и жлъчния мехур, повишава имунитета. Мъжете остават млади по-дълго, запазват силата, здравето и потентността си.

Медът е полезен за нервната система на мъжа

На пръв поглед всички мъже изглеждат силни и негъвкави, но често изпитват стрес много по-трудно от по-слабия пол. Медът има отлични успокояващи свойства. При редовна употреба на продукта се решават проблеми, свързани с безсъние, раздразнителност, преумора, депресия и нервни сривове.

УСПОКОЯВАЩА РЕЦЕПТА С МЕД

Счукайте 10 листа мента, добавете 6 с.л. мед и 2 с.л. лимонов сок. Разбъркайте и оставете за една нощ в тъмен съд. Използваме лекарството по 1 супена лъжица на ден.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com