Кои 10 билки ще ви помогнат да укрепите организма си през зимата

11444
Кои 10 билки ще ви помогнат да укрепите организма си през зимата
Снимка: iStock

Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, но зимният период е най-предразполагащ към настинки и вируси. Открай време билките са онези, които се използват за защита на организма, обръщайки поглед към народната медицина. Техните свойства не трябва да бъдат подценявани. Вижте кои билки ще ви помогнат да укрепите организма си през зимата и не само.

Мента – съдейства за успокояване на ума и тялото, както и за добро храносмилане. Ментата има свойствата да се бори с камъни в жлъчката, чревни проблеми и други подобни. Облекчава гаденето и повръщането. Не се препоръчва консумацията на чай от мента при киселини, защото може да ги засили. Ментовият чай обаче действа добре при херпес.

Никой не предполага, че има 5 фактора, които могат да СРИНАТ имунитета

Благодарение на нашия имунитет се предпазваме от различни болести и вируси. Има различни начини и фактори, които могат да подсилят имун...

Маточина – тревожността и безпокойството може да преборите с чай от маточина. Помага и при безсъние, херпеси, за правилно функциониране на щитовидната жлеза. Успокоява стомаха и съдейства за правилно храносмилане. Предизвиква доброто настроение.

Лавандула – един от най-любимите аромати за успокояване на тялото и ума. Действа добре при депресивни състояния. Помага при безсъние, колики, чревни възпаления, газове и стомашни проблеми. Може да направите компрес с лавандула върху гърдите за облекчаване на упорита кашлица, астма, настинка. Може да свали високата температура при деца и възрастни.

Лайка – вероятно ви е добре позната. Чаят от лайка е един от най-предпочитаните срещу грип и настинка. Освен това лайката действа успокояващо върху нервната система и стомаха. Действа ефективно при подут корем, безсъние и лошо храносмилане. Добра идея е да изпиете чай от лайка преди сън, за да си осигурите пълноценен и качествен такъв.

Коприва – чай от коприва е много полезен при анемия, високо кръвно, кашлица, възпаление на пикочните пътища, артрит, проблеми с бъбреците.

Супер полезни хранителни комбинации за силен имунитет

Имунитетът на организма се обуславя от множество фактори, включително хранене. Освен това от голямо значение са балансираната диета, фи...

Джинджифил – ако търсите източник на енергия, ще откриете в лицето на джинджифила. Подобрява храносмилането, успокоява ума и тялото. Действа облекчаващо при гадене. Има противовъзпалително действие.

Шипка – мощен източник на витамин С, който поддържа и укрепва имунитета. Грижи за функцията на надбъбречната жлеза и здравето на кожата.

Зелен чай – мощен антиоксидант, който ограничава движението на свободните радикали. Понижава риска от рак. Има множество ползи за здравето, които не трябва да бъдат подценявани. Намалява холестерола, кръвното налягане, предпазва от кариеси и други зъбни проблеми. Бори се с вирусите.

Глог – той се грижи най-вече за вашето сърце. Увеличава циркулацията на кръвта, понижава нивата на стреса в организма. Помага, ако задържате течности в тялото, премахвайки излишната сол.

Пийте чай от тези билки и имунитетът ви ще е железен

Билките са не по-малко ефективни от витамините за стимулиране на имунитета. Смес от няколко лечебни растения не само ще направи имунит...

Ехинацея – много мощна билка срещу настинки. Съдържа вещества, които защитават имунната система, помагат при възпаления. Тази билка притежават антиоксидантни свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com