Коя е най-добрата напитка за пречистване на червата от вредните токсини?

4590
Коя е най-добрата напитка за пречистване на червата от вредните токсини?
Снимка: iStock/Guliver

Нормалното функциониране на червата, важна част от храносмилателната система, е от ключово значение за общото здравословно състояние. Проблем или дисбаланс в някоя част на храносмилателната система оказва негативно влияние върху целия организъм. Съществено за здравето и на тънкото, и на дебелото черво е поддържането на оптимална микрофлора и недопускането те да бъдат затлачени с шлаки и токсини, които лесно могат да доведат до газове, тежест и подуване на стомаха при консумация на бобени култури, тежки храни, преработени мазнини.

Всичко това сочи пречистването на червата като съществена част от грижата не само за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт, но на целия организъм. Логично следва въпросът как да пречистим червата си, за да се погрижим за здравето си, какви са рисковете, ако не го направим, и какви са причините за затлачване на червата.

Причини за дисбаланс на храносмилателната система

Десетки са причините, които водят до дисбаланс, до необходимостта да се замислим за детоксикация, както и да търсим информация коя е най-добрата напитка за пречистване на червата. Сред тях са както заседнал начин на живот и банални грешки в диетата – увеличен прием на тежки или мазни храни, трудноразградими храни с високо съдържание на захар и/или рафинирани и изкуствени съставки, така и заболявания или лечение на заболявания – например антибиотиците, с които се лекуват тежки инфекции, водят до проблеми с микрофлората на стомаха и червата.

Лекар: Това е най-добрият начин за пречистване на червата от всичко излишно и токсично

Важно е да установим проблема, елиминираме причините за него, подпомогнем възстановяването на баланса и пречистването на червата, защото в противен случай е твърде вероятно да се оплакваме от тежест, болка, подуване на стомаха, умора, мудност и дори от напълняване, причинено от натрупването на токсини в тялото.

Коя е най-добрата напитка за пречистване на червата и тяхната детоксикация?

Детоксикация съвсем не е модерен израз, използван само в СПА и козметичните центрове с цел привличане на клиенти. Детоксикацията не е маркетингов трик и подход, не е реклама, а е първа стъпка в грижата за здравето. Пренебрегването на симптомите, които сочат, че се нуждаете от детоксикация, ще има негативно въздействие върху здравето ви.

Как обаче да се осъществи тази детоксикация, когато говорим за червата, а не за кожата на лицето, която глезим с любимите ни детоксикиращи маски? Храни, богати на фибри, специални напитки, билки и добавки са онова, от което се нуждаем, за детоксикация на червата. За прочистване на дебелото черво се говори още в Древна Гърция, макар че едва ли ще ви харесат методите, които са прилагали тогава. Днес се възползваме от напитки, чайове и други помощници, които правят тази детоксикация много по-лесна и приятна. Сред начините за прочистване на дебелото черво днес са:

  • лаксативи,
  • билкови чайове,
  • ензими,
  • магнезий.

Макар да липсват пълни и окончателни изследвания по темата първоначалните показват, че пречистването на червата може да се окаже ефективна профилактика против рака на дебелото черво. Нещо повече – подобно пречистване подпомага нормалното функциониране на имунната система и отслабването.

Но тъй като някои методи за пречистване на червата, ако не са под лекарско наблюдение, могат да се окажат опасни и да имат сериозни последствия за здравето (дехидратация, повръщане, гадене, минерален или електролитен дисбаланс, инфекция и дори бъбречни проблеми) може да обърнете внимание на неинванзивните и леки методи за прочистване като детоксикаия с помощта на билки и напитки.

Коя обаче е най-добрата напитка за пречистване на червата, която да използвате за детоксикация и да сте сигурни, че хем е ефективна, хем е безопасна, хем може да се възползвате от нея лесно и бързо навсякъде и по всяко време, без да се нуждаете от лекарски съвет.

Това са най-добрите билки за пречистване на червата

Най-добрата напитка за пречистване на червата

Хидратацията е изключително важна за пречистването на червата. Ако обаче чистата вода не ви помага достатъчно или имате нужда от по-ефективно пречистване, може да се доверите на тези две изпитани предложения.

1.       Вода със сол

Няма как да минем без водата. В случая обаче добавяме към нея лъжичка морска или розова сол и пием на празен стомах 2-3 пъти на ден. Тази солена напитка стимулира движенията на дебелото черво, с което съдейства за пречистването на червата.

2.       Вода с лимон

Да, отново говорим за вода, но този път с прясно изцеден лимонов сок и няколко други съставки, гарантиращи максимална ефективност. Смесете пресен лимонов сок, чаена лъжичка мед и щипка сол с топла вода и изпийте на празен стомах сутринта. Детоксикацията е сигурна с тази комбинация, обявена за най-добрата напитка за пречистване на червата. 

Статията има само информативен характер и не замества лекарска консултация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com