Най-ефективните начини за отпушване на канали

4830
Най-ефективните начини за отпушване на канали
Снимка: pixabay

Това се случва много често и на много хора – стари канализационни тръби, недостатъчно функционален сифон, вода с примеси на пясък или пък твърде твърда вода, която провокира отлагане на котлен камък – всичко това са все сериозни причини да ви се запуши канала.

Какво трябва да предприемем в този случай?

Първоначално може да се опитате да се справите с проблема сами. В случай, че замърсяването, предизвикало блокажа, е на някое лесно за премахване място, тогава има голяма вероятност да го отстраните. Ще ви помогнат няколко изпитани метода.

Специална тел за отпушване на канали

Това е механичен, често пъти доста ефективен начин да отпушите канала собственоръчно, без да ангажирате никого. Ако по тръбата има заседнала мръсотия, която причинява блокаж, то тогава тази тел ще ви свърши чудесна работа. Достатъчно е да я преведете по канала, с бавни и внимателни движения, като се стараете да не засяда по стените на тръбата. Теловете са достатъчно дълги, така че да достигнат надълбоко и да „разбият“ на по-малки парченца заседналите парчета нечистотия, които след това лесно ще бъдат изхвърлени след като пуснете течаща вода.

Въжетата за отпушване на канали са различни видове, така че може да изберете най-подходящия за вашия случай. Някои от тях наподобяват пръчка, състояща се от няколко преплетени жици. Други пък са във вид пружина, като понякога такива модели могат да бъдат кухи. Има и пружинно навити телове за отпушване на канали, чиято сърцевина, се характеризира с голяма гъвкавост. Всички модели се снабдени с ергономична дръжка и връх във формата на кука. Обикновено са изработени от здрава стомана.

Как да премахнете запушването с тел за отпушване на канали?

Първо завъртете спирателните клапани - това се прави, за да се затвори водоподаването в щранга. След това, за да стигнете до запушването, трябва да демонтирате смесителя. Телта се спуска внимателно в лумена на тръбите, тя е гъвкава, така че лесно преминава всички колена със завъртане. С дръжката направлявате удобно придвижването на телта надолу по тръбата. Когато върхът достигне точката на запушване, завъртете телта, за да разрушите слепените отпадъци.

За да предотвратите задържането на отпадъци в тръбата, периодично пускайте силна струя вода за прочистване на канала. Този метод е подходящ за отпушване и прочистване на метални водопроводни тръби, които са изработени от метал - стомана, чугун и други.

Понякога обаче замърсяванията и блокажите са много упорити. В този случай е най-добре да прибегнете до помощ от професионалисти. Потърсете надеждна фирма, която извършва услугата Отпушване на канали и така ще сте сигурни, че запушването ще бъде отстранено бързо и качествено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Топ 3 на най-непредвидимите зодии в зодиака

Защо да се отървете от токсичната връзка е добре за вас?

Компрес от лук помага за болки в петите

Тези зодии се превръщат в най-добрите съпруги - вижте кои са те

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com