Никога не смесвайте риба и прясно мляко - може да си причините следния проблем

34729
Никога не смесвайте риба и прясно мляко - може да си причините следния проблем
Снимка: iStock/Guliver

Не се препоръчва да ядете осолена риба с ферментирали млечни продукти, тъй като те активират отделянето на солна киселина, това може да повлияе негативно на стомашната лигавица. Също така не трябва да ядете осолена риба с подправки и подправки с млечни продукти, тъй като те също повишават нивото на киселинност.

При нормалното функциониране на стомаха действието на киселината няма патологичен ефект върху лигавиците му. Но хората, страдащи от гастроентерологични заболявания, не трябва да ядат осолена риба и да я пият с кефир, тъй като това може не само да повиши киселинността на стомаха, но и да обостри гастрит или язва. И така, ако рибата е качествена, не съдържа опасни за здравето вещества, тогава няма ограничения да я хапвате с мляко, нито варена, нито пържена или задушена. В кулинарията има дори ястия, които съчетават мляко и риба.

Ако ядете варена риба и пиете мляко, нищо няма да се случи, но ако ядете херинга с мляко, тогава всичко е много индивидуално. За някои тази комбинация може да предизвика ферментация в стомаха, докато за някой няма да има никаква реакция. Всичко зависи от индивидуалната непоносимост.

Тайната на вкусната пържена риба - ето какво правят опитните готвачи преди да я извадят от тигана

Въпрос на химична реакция

Химическата реакция между риба и мляко при съвместна консумация е базирана на непълно смилане на протеинови молекули от различен произход и за тяхното последващо взаимодействие.

Последицата може да е т.нар. „Отравяне“ след едновременна консумация на двата продукта. Но това е противоречиво и далеч не всичко, току-що изяли тази комбинация, се оплакват дори от лек стомашен дискомфорт.

Не пренебрегвайте високите нива на живак и токсини в определени видове риба. Ако самата риба е лошо отглеждана или отровена, няма място за обсъждане. Със или без мляко стомашните проблеми са гарантирани, а понякога и опасността от тежко отравяне.

Твърди се, че скумрията в големи количества е опасна, а съчетаването на прясно осолена маринована риба (цаца, сафрид, скумрия) с мляко (като риба, маринована в прясно мляко или пушена скумрия с мляко) е наистина лоша идея.

Тези храни НЕ може да се ядат с месо и риба - правилото, което всеки трябва да запомни

Ако млякото и рибата се консумират точно по едно и също време, тогава млечният протеин може да абсорбира част от токсина.

От друга страна, млякото може да забави преработката на рибата в стомаха и да повлияе на „пропускливостта“ на токсините в тялото. Но ако инфекцията не е свързана с токсини, а инвазивна, не може да помогне по никакъв начин - тогава бактериите в чревната лигавица и последващият инфекциозен процес е свързан с размножаването на патогени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com