Отпушване на канали – най-често срещаните проблеми и техните решения

1647
Отпушване на канали – най-често срещаните проблеми и техните решения
Снимка: pixabay.com

Кога се налага отпушване на канали? Най-често това се случва след дълъг период на експлоатация, особено ако дълго време преди това тръбопроводът не е бил почистван. Разбира се, има и други причини. Например, лошото качество на водата.

Ако тя съдържа голямо количество суспендирани вещества, например - пясък, ръжда и други, по-често ще възникват запушвания. Почистване на водопроводните тръби от ръжда може да не се наложи или поне да се случва далеч по-рядко, ако на входа на съоръжението е инсталирана филтрационна система. В този случай тръбопроводът ще работи безпроблемно по-дълго време. Необходимо ще бъде обаче редовното почистване на филтъра.

Една не по-малко честа причина за запушване на канала са допуснати груби грешки при инсталацията на самия тръбопровод. Например, ако няма достатъчно голям голям наклон, тогава изтичането на водата няма да бъде интензивно, а замърсяванията ще се задържат по стените на тръбите. Лоша услуга е и евентуалното неправилно свързване на някои участъци от тръбопровода. Тогава бързо ще се образува блокиране, като най-често това се случва в самата точка на свързване на комуникациите. 

На кои места обикновено се образуват блокажи, което налага навременно търсене на професионална помощ за отпушване на канали?

Обикновено задръстванията с мръсотия се случват в следните точки:

  • В смесители и спирателни кранове, като в този случай замърсяването се задържа върху някои изпъкнали елементи, точно в местата на свързване на тръбите и клапаните.
  • В съединителните части на тръбопровода.
  • Във филтрите във водоснабдителната система и по-специално мрежестите бариери в местата за монтаж на измервателни уреди.
  • На места, където тръбопроводът променя посоката си - правоъгълни завои, завои под малък ъгъл (30-45 °) - тук запушванията се образуват изключително често.

Отпушване на канали – какво трябва да знаем?

Най-простият метод е най-разпространен и той е механично отпушване на канали.

Обикновено в домакинствата се използват спомагателни средства като ръчна вакуумна помпа, тел за канали и други. Този метод ви позволява да постигнете желания резултат в случай, че блокирането е от най-елементарния тип.

Ефективността на механичното почистване, обаче, се намалява, ако водоснабдителната система е стара, а блокирането се дължи на лошото качество на водата. В резултат на това тръбите отново скоро ще се запушат заради отлагания на котлен камък и пясък. Образуваната плака по вътрешните стени се задържа много здраво. Невъзможно е да се премахне чрез механични методи без демонтиране на тръбите.

Ето защо, най-добрият вариант за безопасно и ефективно отпушване на канали, си остава професионалната помощ от специалисти като Kanal.bg . Само така ще си гарантирате, че няма да се стигне до по-голяма повреда, а ремонтът ще мине успешно и под контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно