Отслабване с малинови кетони за лятото

14027
Отслабване с малинови кетони за лятото
Снимка: iStock

С наближаване на лятото много хора се стремят да постигнат желаната фигура и да са готови и самоуверени за плаж.

Въпреки че няма магическо хапче за отслабване, някои добавки придобиха популярност заради потенциала си да поддържат здравословно управление на теглото.

Една такава добавка са малиновите кетони поради способността си да стимулират загубата на тегло и изграждането на чиста телесна маса.

Какво представляват малиновите кетони?

Всяко едно малиново плодче има в състава си около 200 молекули, които му придават специфичния и примамлив аромат и вкус.

Една от тези молекули, наречена малинов кетон, е причината за този аромат на плода и ползите за загуба на тегло. Ароматното фенолно съединение се среща също в други плодове като киви, праскови и ябълки.

Добавките с малинови кетони не съдържат малини (въпреки асоциацията заради името). И затова има логично обяснение.

Екстракцията става чрез хидрогениране и са необходими около килограм малини, за да се получат 1,4 милиграма малинови кетони. Което е огромно количество, отнема много време и е много скъп процес. Особено като се има предвид, че стандартната допълнителна доза за хора е около 100-200 милиграма.

Структурно, малиновите кетони са донякъде подобни на тези на синефрин и ефедрин - две вещества, които се използват за отслабване.

Малиновите кетони също имат известно структурно сходство с капсаицина, който е известен със своите болкоуспокояващи и антидиабетни свойства.

Потенциал за изгаряне на мазнини

Смята се, че малиновите кетони:

  • Увеличават разграждането на мазнините в клетките
  • Подобряват метаболизма
  • Регулират адипонектина

Адипонектинът е хормон, който играе роля в регулирането на нивата на кръвната захар и метаболизма.

Той насърчава тялото да изгаря едни от най-опасните мазнини - висцералните. Те обхващат вътрешните органи и възпрепятстват функциите им, което ги прави особено вредни за здравето.

Антиоксидантни свойства

Малиновите кетони притежават антиоксидантни свойства. Te допринасят за защита на клетките от увреждане, причинено от свободни радикали - нестабилни молекули, които могат да допринесат за различни здравословни проблеми.

Антиоксидантите са важни за цялостното здраве и могат да играят роля за намаляване на риска от хронични възпаления, които често са свързани със затлъстяване и метаболитни нарушения.

Чрез смекчаване на възпалението антиоксидантите могат да насърчат по-здравословен метаболитен профил.

Регулиране на апетита

Възможно е малиновите кетони да окажат влияние върху апетита поради потенциалното им влияние върху споменатия по-рано хормон адипонектин.

Той участва в регулирането на нивата на глюкозата и метаболизма, също има роля в контрола на апетита. Смята се, че малиновите кетони модулират нивата на адипонектин, което потенциално може да повлияе на регулирането на ситостта.

Подобрени резултати при физически упражнения

Някои проучвания предполагат, че малиновите кетони могат да подобрят производителността при упражнения чрез увеличаване на разхода на енергия и намаляване на умората.

Регулиране на нивата на холестерола и инсулиновата резистентност

Проучване в лабораторни условия от 2018 г. установява, че малиновите кетони могат да имат терапевтична роля при контролирането на хиперлипидемията и инсулиновата резистентност.

Предполага се, че малиновите кетони допринасят за регулирането на експресията на AQP7, който е протеин с роля в метаболитната функция.

С какво да комбинираме малиновите кетони?

Комбинирането на малинови кетони с витамин C може да има няколко потенциални ползи.

Антиоксидантна синергия

Както витамин С, така и малиновите кетони са известни със своите антиоксидантни свойства. Комбинацията има потенциала да подобри цялостната антиоксидантна активност в тялото.

Синтез на колаген

Витамин С е от съществено значение за синтеза на колаген - протеин, който играе решаваща роля в поддържането на здравето на съединителната тъкан, кожата и косата.

Той е важен за еластичността на кожата и може да допринесе за младежки вид.

Малиновите кетони, въпреки че не участват пряко в синтеза на колаген, могат да поддържат цялостното здраве на кожата поради техните антиоксидантни свойства.

Комбинирането на витамин С с малинови кетони може да осигури допълнителна подкрепа за производството на колаген и здравето на кожата и съединителната тъкан.

Трябва ли да комбинираме малинови кетони с кето диета?

Важно е да се отбележи, че малиновите кетони нямат нищо общо с кетозата или кетогенната диета. В метаболитното състояние кетоза тялото изгаря мазнини за енергия, а не глюкоза.

Приемането на малинови кетони няма да въведе организма в кетоза.

Възможни странични ефекти


Малиновите кетони могат да имат стимулиращ ефект.

Приемането им с други добавки с подобни ефекти може да увеличи вероятността от странични ефекти, включително ускорен пулс и високо кръвно налягане.

Примери за добавки с този ефект включват такива с горчив портокал, продукти, съдържащи кофеин, DMHA и ефедра.

Допълване с малинови кетони

Малиновите кетони, както всяка друга добавка, не трябва да се считат за самостоятелно решение за отслабване.

Те трябва да се разглеждат като потенциално допълнение към балансирана диета, редовни упражнения и здравословен начин на живот.

Как да влезем във форма за лятото?

Ето няколко съвета, които ще подпомогнат резултатите в свалянето на килограми:

  • Поставете си реалистични и постижими цели, които са в съответствие с вашите желания и възможности. Независимо дали става въпрос за подобряване на цялостната физическа форма, тонизиране на определени зони или повишаване на издръжливостта, дефинирането на ясни цели ще ви помогне да останете мотивирани и фокусирани.
  • Изградете активна рутина, като включите редовна физическа активност в ежедневието си. Изберете дейности, които харесвате, като плуване, колоездене, туризъм, танци или дори групови фитнес класове. Последователността е ключова. Стремете се към поне 150 минути аеробни упражнения с умерена интензивност всяка седмица, заедно със силови тренировки за изграждане на мускули и подобряване на метаболизма. Намерете какво работи за вас и го превърнете в навик.
  • Изградете здравословна връзка с храната, като се интересувате от това, което слагате в чинията си. Обърнете внимание на сигналите за глад и ситост на вашето тяло.
  • Почивайте си достатъчно, не пренебрегвайте значението на качествения сън. Стремете се към 7-9 часа сън всяка нощ, за да позволите на тялото си да се възстанови, презареди и поддържа цялостното ви благосъстояние.

И не забравяйте, че влизането във форма за лятото не е свързано с постигането на конкретен тип тяло, а с това да се чувствате уверени, силни и здрави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Нямате енергия сутрин: С тези 5 навика бързо ще промените това

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Каква е най-важната разлика между витамин Д и Д3?

Чуйте звука: 3 признака, че хъркането не е вредно за вашето здраве

Можем ли да се лекуваме с хлебна сода или само ще си навредим?

„Ако са черни, опасни са“ и още 5 заблуди за бенките

Експерт разкрива: Кога трябва да закусваме, ако искаме да отслабнем

Това са най-токсичните зодии според астрологията

5 знака, че партньорът ви е отегчен от вас

Страхотен трик, с който ягодите няма да гният и ще са свежи със седмици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com