Почивка в Хисаря - най-добрият избор от времето траките до днес

17159
Почивка в Хисаря - най-добрият избор от времето траките до днес
Снимка: iStock

Хисаря е град с богата история, наследена от древните траки и римляни. Намиращ се само на 40 км от Пловдив, този град е известен със своите многобройни минерални извори и природни красоти. И днес, Хисаря е предпочитано място за туристи, които търсят почивка в спокойна и здравословна среда. Днес ще разгледаме защо трябва да изберете това забележително място, което ще остави невероятни спомени!

Разнообразни минерални извори

Както споменахме в началото, Хисаря е място с много различни минерални извори. И това е една от основните причини, поради които този град е предпочитано място за почивка.Това е отличителната черта на почивката в Хисаря, спрямо всички останали подобет тип курортни места, тъй като голямото разнообрзание на извори ви позволява да се справите с различни болежки. Минералните извори са подходящи за лечение на различни здравословни проблеми, като например бъбречно-уроголични, стомашно-чревни, чернодробни, гинекологични, ендокринни заболявания и др.

Богата история

Хисаря е известен и със своите природни красоти и богато история - комплекс от сгради и градини, които са запазени от времето на траките и римляните. Тук може да се видят различни архитектурни стилове. Хисаря е дом на много други исторически и културни забележителности, които ще удовлетворят и най-претенциозният вкус. Така че ако искате да се потопите в богатата тракийска и римска история - това е мястото за вас.

Фолклор

Ако сте любители на фолклора, това е едно от най-добрите места за вас.Може да видите Джумалите - това са самобитни кукерски игри, които са запазени още от времето на траките до днес. Ритуал, който е запазен се играе, за да бъде добро и богата новата година. Освен това запазените стари български къщи в града ще ви върнат към едно позабревено време.

Природа

Хисаря се слави със своите красиви паркове и невероятна природа.В тях са събрани растения от различните краища на света, които ще зарадват окото. А ако искате да се насладите и на планински туризъм - има планински маршрути по билото на Средна гора, които ще зарадват и любителите планинари.

Хисаря е място, което струва да се посети и да се отдаде на една пълноценна почивка. Тук има всичко, от което се нуждаете - история, красота на природата, спа центрове и вкусна храна. Така че, ако все още не сте били в Хисаря, нека да го добавите към списъка си с места, които трябва да посетите в България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com