Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ползите от лимонената вода

27 май 2022, 19:45 часа

Напоследък все повече лекари и диетолози препоръчват да пиете лимонен сок на гладно. Той е сравнително евтин, а и страшно полезен за тялото ни. Ето защо да го приемате всяка сутрин:

Прочиства тялото

Лимонената вода ще изхвърли токсините от тялото ви. Вкусът ѝ определено е кисел, но можете да го овкусите по някакъв начин. С приемането на тази вода в тялото започват да действат сложни биохимични реакции. Кисело-алкалният баланс се измества в полза на алкалната среда. Лимоновият сок стимулира черния дроб, който започва да премахва по-активно токсините, а водата ги изхвърля от тялото.

Какво е диета детокс

Подпомага функцията на червата

Лимонената вода помага за регулиране на стомашната дейност, помага при запек и метеоризъм. Причината за това е, че лимоните са богати на пектинови влакна. Те са изключително полезни за дейността на дебелото черво. Една чаша топла вода от лимон действа като будилник на тялото ви и то изхвърля отпадъците.

Добър начин да отслабнете

За да свалите килограми, тялото ви трябва да се алкализира. Всички процеси протичат много по-добре в алкална среда. Лимоновият сок потиска апетита, а също така има диуретично действие и е добре да го пият тези, които страдат от отоци по краката.

Успокоява раздразнения стомах

Ако легнете с пълен стомах, можете да се събудите с гадене или киселини. В този случай топлата вода с лимон, който съдържа и флавоноиди, ще помогне за намаляването на киселинността. Калиевите соли пък ще облекчат чувството на гадене и ще можете да си легнете и спите спокойно.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Полезна е за очите

Определено очите ви ще се зарадват на лимоновата вода. Тя е богата на витамин С, а той е изключително важен за катаракта и дегенерация на макулата. Ако искате да се радвате на добро зрение дълго време, определено трябва да пиете лимони.

Полезна е за кожата

Не е нужно да ви убеждаваме, че водата е полезна за кожата ви. Тя е най-малкото, което можете да направите, за да имате здрава и красива кожа. Прибавете лимони и ще получите истинска бомба. Причината за това е, че те съдържат антиоксиданти, които се борят с бръчките, петната и свободните радикали. В резултат на това вие имате по-здрава и красива кожа, която е чиста от акне и други подобни проблеми.

По-здрава имунна система

Когато пиете лимонена вода, вие ще направите имунната си система по-здрава. Така ще предотвратите честите посещения при доктора, а също така ще се възстановявате от настинки по-бързо или дори няма да се разболявате от тях. Това се дължи главно на витамин С, който е борбен защитник на организма от вирусни инфекции и слабости в имунната система.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес