Повечето хора не знаят това: Ето как е правилно да се съхраняват яйца в хладилника

1995
Повечето хора не знаят това: Ето как е правилно да се съхраняват яйца в хладилника
Снимка: iStock/ Guliver

Поставката за яйца във вашия хладилник може да изглежда като удобно място за съхранението им, но изследователите казват, че не си правите никаква услуга, ако искате да запазите яйцата си свежи възможно най-дълго. Всъщност вие вероятно скъсявате срока им на годност.

Още: Ето колко дълго можете да държите различни меса в хладилника

Добре знаем, че мястото на яйцата е в хладилника, но къде е най-доброто място да ги поставим, за да осигурим възможно най-дълъг срок на годност? Експертите казват, че съхраняването им в основното тяло на хладилника е идеално, защото тази зона поддържа по-ниска температура от рафтовете на вратата, където е отделението за яйца. Когато отворите хладилника, той пропуска по-топъл въздух от вашата кухня. Ако държите яйцата близо до вратата и по този начин ги затопляте, когато отворите хладилника, това ще доведе до по-бързото им разваляне.

Как можете да запазите останалите си продукти свежа за по-дълго?

Има цял раздел фън шуй за хладилник, който може да удължи срока на годност на вашите продукти. И така, ето малко информация за някои често срещани храни в списъка ви за пазаруване.

Хляб: Хлябът трябва да се съхранява в плътно затворен найлонов плик. След като е бил отворен два дни, увийте го в торбички за фризер или фолио и го поставете във фризера. Никога — повтаряме — НИКОГА — не поставяйте хляба в хладилника, защото ще остарее по-бързо.

Краставици: Точно като хляба, вашите краставици трябва да стоят извън хладилника. Охлаждането може да причини наранявания от студ – оставяйки вашите хрупкави зеленчуци кашави и воднисти. Ако сте подредили краставиците си на кухненския плот и те са започнали да омекват, можете да ги преместите в хладилника.

Банани: Съхранявайте бананите в купа с плодове, сами на рафт или плот - не в хладилника. Бананите изпускат газ, който кара другите плодове да узряват, така че е най-добре да ги оставите сами. Ако обаче вашите банани вече са узрели и искате да издържат още малко, можете да ги сложите в хладилника.

Домати: Изненадващо, доматите не трябва да влизат в хладилника с останалите ви плодове и зеленчуци. Дръжте ги на плотовете, докато омекнат, след което можете да ги преместите в хладилника.

Масло: Ако е само за кратък период от време, маслото не трябва да се охлажда. Ако обаче искате маслото ви да издържи известно време, преместете го на хладно място.

Професионален съвет: Ако искате масло за намазване за вечеря, извадете съда с масло 15-20 минути преди хранене, за да има време да омекне.

Червено вино: Поставянето на отворена бутилка червено вино обратно в килера е голяма грешка. Високите температури ускоряват окисляването, което е лошо за виното, така че го съхранявайте в хладилника!

Шоколад: Охладеното парче шоколад може да бъде приятно следобедно лакомство, но шоколадът, който стои в хладилника, може да улови миризмите и вкусовете на всичко друго, което стои в хладилника ви. Вместо това го съхранявайте на хладно и сухо място, за да не се разтопи.

Кетчуп: За разлика от доматите, които са основната съставка, кетчупът трябва да се съхранява в хладилник след отваряне. Киселинността на кетчупа означава, че високите температури ще го накарат да се развали.

Майонеза: Добрата майонеза трябва да се съхранява в хладилник след отваряне, защото съдържа яйца и сметана.

Конфитюри: Плодови конфитюри, мармалади и други трябва да намерят място в хладилника, след като ги отворите. Но ако все още не сте ги отворили, е добре да стоят в тъмен и сух шкаф.

Още: 4 храни с безкраен срок на годност

Фъстъчено масло и соев сос: Тези два буркана могат да останат на рафта ви след отваряне. Фъстъченото масло е добро до три месеца, докато соевият сос може да издържи до три години!

Ябълки и грозде: Преди да поставите тези два плода в хладилника, не ги мийте! Изненада, изненада – водата може да ускори разлагането, така че не мийте плодовете си, докато не сте готови да ги ядете.

Картофи и лук: зеленчуци като картофи, лук и тиква могат да стоят в килера ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com