Разтвор на вода и сол може да е вашето решение за зъбобол

24507
Разтвор на вода и сол може да е вашето решение за зъбобол
Снимка: iStock

Естествено най-доброто решение за красива усмивка и орално здраве е стоматологът. Понякога обаче натоварената програма не ви позволява да го посетите за редовния профилактичен преглед и се събуждате от непоносима болка в най-неблагоприятното време, когато кабинетите са затворени – през нощта или през уикенда. Ако в населеното ви място няма денонощен стоматолог, а болкоуспокояващите в шкафчето ви за спешни случаи са привършили или не ви помагат, може да облекчите състоянието си с вода и сол за зъбобол. Нещо толкова простичко и толкова разпространено като солта, която със сигурност е винаги налична в дома ви, може да е вашето спасение до сутринта или до понеделник, когато стоматологът ще ви помогне.

Народна рецепта: Чесън в ухото помага при силен зъбобол?

Вода и сол за зъбобол

Жабуренето с вода, в която е разтворена лъжичка сол, е безопасно и ефективно средство за облекчение на мъчителната болка в зъбите, което ще ви помогне да докачате сутринта и часа си за зъболекар. Важно е водата да е хладка – нито топла, нито студена, а жабуренето да е продължително. Не пропускайте и да изплювате течността и да поемате нова. Разтвор от вода и сол за зъбобол е средство за облекчение, което не решава проблема, а само облекчава болката. Имайте предвид това и не очаквайте чудеса от жабуренето с вода и сол за зъбобол. Рецептата е стар народен лек от времето, когато стоматологичната помощ е била недостъпна или труднодостъпна. Практикувала се, тъй като е безопасна – и водата, и солта са съставки, които всеки консумира и не съдържат опасни вещества за разлика от ракията първак например, с която се опитват да се лекуват с жабурене някои хора. Вода и сол за зъбобол може да се използва толкова често, колкото е необходимо, а продължителността на жабурене не е ограничена – може да се жабурите цяла нощ, докато стане време за посещение на стоматолога ви, без да се притеснявате от разтвора.

Пробвайте тези бабини рецепти при силен зъбобол

Какви други домашни средства може да изпробвате при зъбобол?

Ако страдате от мъчителни болки в зъбите, вероятно сте склонни да изпробвате всичко, за да получите облекчение и да изпробвате не само вода и сол за зъбобол, но и други рецепти от народната медицина. Бъдете внимателни с избора на народни лекове и рецепти обаче. Прополисът например е мощно обезболяващо и антибактериално средство, но може да сте алергични към него. Впръскването на лидокаин ще премахне болката, тъй като това е не просто силно обезболяващо, но се използва и като упойка в стоматологията, но също е възможна алергична реакция, а попадането му в дихателните пътища е повече от опасно, чесънът също облекчава болката и има антибактериално действие, но едва ли искате да отидете на зъболекар с чесън в устата си, тъй като ароматът му не е от най-приятните. Винаги претегляйте плюсовете и минусите на бабините средства за облекчаване на зъбобола и бъдете предпазливи.

Статията има само информативен характер и не замества лекарска консултация и посещение при стоматолог!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com