С какво е полезна кокосовата вода?

4345
С какво е полезна кокосовата вода?
Снимка: iStock/Guliver

Любителите на кокосовите орехи твърдят, че ако има вид храна, която трябва да се нарече магия, това трябва да е този вид плод. Няма неизползвана част, всички са много полезни. Но съдържащата се в тях кокосова вода е една наистина супер напитка с много полезни за здравето свойства, а ето и някои от тях.

Намаляване на ефектите от стареенето

Защо е полезно да консумирате кокосова вода

Кокосът навлиза все повече в нашите домакинства заради здравословния начин на живот, към който се стремят много хора. Всъщност всяка ед...

Приемът на кокосова вода запазва младостта на кожата на лицето. Съдържанието и е богато на цитокини-протеини. Те помагат за защита на клетките от дегенеративни процеси и се смята, че ефекта им против стареене е силен.

Предотвратява дехидратацията

Кокосовата вода съдържа електролити. Освен това в съдържанието си има много калций, калий, магнезий и натрий, което е отличен избор за хидратиране. Подходяща за консумация след високо интензивни тренировки. Електролитите, които се съдържат  в нея влияят благоприятно на нервната система, подобрявайки мозъчните функции и паметта.

Подобряване на процеса на храносмилане

Този вид напитка съдържа биоактивни ензими и ако редовно я консумираме, то е сигурно, че неразположенията със стомаха ще изчезнат и повече няма да страдаме от тях.

Водата, която сваля кръвното налягане по-добре от лекарства

Зa дa ce пoнижи кръвнoтo нaлягaнe, имa някoлкo нaчинa, ocвeн лeкaрcтвaтa. Дoбър eфeкт oкaзвaт прaвилнoтo хрaнeнe и физичecки упрaжнeния...

Помага при сърдечни проблеми, диабет и проблеми с бъбреци

Водата от кокос съдържа много калий, който намалява рисковете от инфаркти и инсулти. Също така помага за понижаване на кръвното и поддържа нормалните нива на вредния холестерол. Редовния прием на кокосова вода може да намали и размера на камъни в бъбреците, защото действа диуретично.

Помага за добро зрение и  борба с ракови клетки

Безопасно е да се консумира заради ниското си съдържание на захари, а редовната и употреба предпазва хората от проблеми със зрението също. Водата от кокос  влиза в борба  с вредните радикали в организма и намалява риска от развитие на ракови заболявания. Богата е в съдържанието си на минерали и витамини от група Б, йод и селен, които елементи влияят върху раковите клетки и помагат за тяхното унищожаване.

Повишава имунитета и защитните сили на организма

Как правилно се консумира кокосовият орех

Кокосовите орехи са онези екзотични плодове, които обикновено биват свързвани с лято, плаж, море, забавление и вкусни напитки. Колко че...

Водата от кокос съдържа лаурикова киселина, която влияе антивирусно и се бори с гъбичките и бактериите. Ако приемаме този вид напитка, може да помогне при лечение на херпеси, хепатит и гъбични инфекции.

Богата на хранителни вещества и витамини като рибофлавин, ниацин, тиамин и пиридоксин и фолиева киселина, кокосовата вода има антивирусни и антибактериални свойства, които действат за укрепване на имунната система на тялото ви и за борба с вирусни инфекции като грип.

Помага при отслабване и загуба на излишно тегло

Кокосовата вода също е много полезна, при желание за отслабване и премахване на излишно тегло, поради своето ниско съдържание на мазнини. Кокосовата вода създава усещане за ситост и предотвратява по-висок прием на калории.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com