С това спално бельо ще спите като в приказките

3189
С това спално бельо ще спите като в приказките
Снимка: Spalnobelio bg

Изборът на спално бельо е процес, на който много малко хора често обръщат дължимото внимание. Някой избира, като гледа единствено размера и цената, друг разглежда дизайна. И много малко хора дават приоритет на самата тъкан. И именно този параметър е най -важният – от тъканта зависи например здравето на кожата и това колко добре ще спите, а оттам и от производителността ви след събуждане.

Първо, материалът, разбира се, трябва да бъде естествен, а не синтетичен. По-добре е да изберете спално бельо, което е 99,9% лен или памук. Второ, винаги обръщайте внимание на плътността на тъканта - броя на нишките на инч. Колкото по-голям е той, толкова по-издръжлив е материалът. С тези знания, ето десет вида тъкани, на които трябва да обърнете внимание, когато пазарувате спално бельо.

Калико

100% памук, който се пере лесно и почти не се намачква. Тази тъкан е издръжлива и достъпна. Те е хипоалергенна и затова е идеална за детски легла. Можете да перете с обикновени прахове на 40 градуса.

Сатен

Изработена е от усукана прежда при двойно тъкане. Много подходяща материя за леглото. Той има блясък, който зависи от степента на усукване на конеца, поради което понякога дори може да наподобява коприна. Това спално бельо е доста скъпо, но издръжливо, висококачествено и много удобно.

Лен

Класическа, плътна, изпитана във времето тъкан. В жегата охлажда, в студа затопля, става на чудесно спално бельо. Въпреки това, не всеки го харесва поради леката твърдост на тъканта. Хипоалергенно и издръжливо бельо - ще издържи на огромен брой пранета и може да "живее" десетилетия.

Чинц

Много евтин плат, подобен на калико, но по -тънък. Следователно, той се износва много по-бързо. Много хора предпочитат него, защотое по-евтин и просто постоянно го подновяват, купувайки нови продукти, след като старите са били захабени.

Перкал

Един от най-издръжливите материи, подобен на сатен, но има лека кадифена текстура, някои сравняват тъканта с листенце от роза. Издържа до 1000 пранета и струва скъппо.

Коприна

Луксозен плат, не само удобен, но и здравословен. Хипоалергенна и отблъскваща мръсотията тъкан, която регулира добре телесната температура. Не избледнява с времето.

Поплин

Най-непретенциозната материя, която може да се пере дори при 60 градуса и да се глади. Мека, издръжлива. Прилича на сатен, но няма такъв блясък.

Жакард

Красива и текстурирана материя - леко релефна заради сложната техника на тъкане. Такова бельо изглежда много скъпо и съответно струва скъпо. Грижата за жакардовото бельо е трудна - можете да перете на не повече от 30 градуса, не можете да сушите на открито слънце, можете да гладите само отвътре навън.

Ранфорс

"Ранфорс спално бельо представлява тънка тъкан, изработена от 100% памук"Непретенциозен и не особено мачкащ се. Грижата е без усилие. Тъканта не губи първоначалния си вид в продължение на няколко години.

Бамбук

Бамбуковите тъкани влязоха в живота ни не толкова отдавна. Такова спално бельо се счита за много удобно и приятно за тялото - експертите казват, че тъканта има хигроскопични, антибактериални и дезодориращи свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно