Ще се отървем ли от стриите завинаги, ако използваме кокосово масло

5869
Ще се отървем ли от стриите завинаги, ако използваме кокосово масло
Снимка: Pexels

Кокосовото масло е средноверижна мастна киселина, съставена от свободни мастни киселини, включително лауринова киселина и капринова киселина. Има антимикробни, противогъбични и антивирусни свойства. Кокосовото масло попива лесно в кожата, където може да предотврати увреждането на свободните радикали. Може също така да подобри качеството и цялостния външен вид на сухата, увредена кожа.

Наличните в търговската мрежа кокосови масла могат да варират значително по качество. Необработеното органично кокосово масло е най-чистата форма и може да е най-доброто за здравето на кожата.

Как да се отървете от стриите: 11 метода, които да опитате

Стриите се причиняват, когато долните слоеве на съединителната тъкан на кожата (дермата) са разтегнати извън капацитета, което води до образуване на разкъсвания. Когато кожата се разтегне до точката си на скъсване, тя отслабва и разрушава колагеновите влакна в нейните слоеве. Това позволява на кръвоносните съдове отдолу да прозират. Ето защо стриите изглеждат червени или лилави и понякога изглеждат леко повдигнати.

Сухата кожа е по-малко еластична и е по-вероятно да се разкъса, отколкото подхранената, хидратирана кожа. Поддържането на кожата овлажнена може да помогне за премахване или намаляване на появата на стрии. Кокосовото масло може да помогне за поддържане на кожата хидратирана и еластична. Заедно с вземането на проактивни решения, като например пиене на много вода, това може да бъде полезно за предотвратяване на стрии.

Стрии могат да се появят навсякъде по тялото, където кожата се разтяга, като например:

  • корема
  • гърди
  • задните части
  • бедрата
  • горната част на ръцете
  • Стриите могат да бъдат резултат от:
  • бременност
  • изграждане на мускули или вдигане на тежести
  • образуване на гърди по време на пубертета
  • качване на тегло

Стриите не болят и не са проблем за здравето. Понякога могат да сърбят. Тъй като стриите са белези, те могат да бъдат отстранени само хирургически, след като се появят. Те обаче изсветляват с времето, ставайки бели, сребристи или прозрачни. Техният външен вид може също да бъде намален или намален чрез използване на хидратиращи и овлажняващи процедури, като кокосово масло.

Стриите не могат да бъдат премахнати с кокосово масло или друг продукт за локално приложение. Но кокосовото масло може да подобри цялостния външен вид на кожата, което може да намали появата на стрии. Може също така да насърчи заздравяването и да предотврати появата на стрии.

Ползи от кокосовото масло за стрии и как да го използвате

Предотвратяване

Кокосовото масло е силно омекотяващо и може да помогне за поддържане на кожата хидратирана. Това може да го направи по-еластичен и по-малко склонен към стрии. Съдържанието на лауринова киселина също го прави лесно да се абсорбира дълбоко в слоевете на кожата, където може да има положителен ефект върху производството на колаген. Използвайте кокосово масло като локално лечение или опитайте да го поставите във ваната си, за да получите копринена кожа.

Естествена защита: Как да използвате кокосово масло върху растенията?

Изцеление

Кокосовото масло има противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на времето за зарастване на съществуващи стрии. Способността му да хидратира кожата в дълбочина също може да помогне за намаляване на сърбежа, свързан със стриите.

Подобрява външния вид

Кокосовото масло понякога се използва за озаряване на кожата. Можете да опитате да го масажирате директно в стриите си, за да ги изсветлите, или да го смесите с лимонов сок преди употреба.

Странични ефекти и рискове от кокосовото масло

Кокосовото масло е общоприето като безопасно за употреба. Ако обаче сте алергични към кокосови орехи, не използвайте кокосово масло. Някои хора, които са алергични към лешници или орехи, също имат алергична чувствителност към кокосови орехи и може да не могат да използват кокосово масло.

Да имате стрии по тялото си е нормално и някои хора ги празнуват. Също така е добре да изпробвате решения като кокосово масло, ако искате да намалите появата или да предотвратите появата на стрии. Преди да го направите, разберете, че доказателствата около употребата на кокосово масло за стрии са предимно анекдотични. Докато кокосовото масло не може напълно да премахне стриите, след като са се появили, то може да се използва за намаляване на времето за заздравяване и подобряване на външния им вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com