Спрете тези храни, ако искате да отслабнете, без да гладувате

32320
Спрете тези храни, ако искате да отслабнете, без да гладувате
Снимка: iStock

Отслабването и поддържането на красива и здрава фигура са все по-трудна задача. А краткотрайните и нездравословните диети имат бързи резултати, които също толкова бързо биват заличени от йо-йо ефекта. Ако промените начина си на живот, отслабването ще се случва от само себе си, без дори да разберете, че се лишавате от нещо. Определени храни оказчват сериозно влияние върху наднорменото тегло и изключването им от менюто носи успех и положителни резултати. Нека видим кои са тези вредни храни:

Захарни и диетични напитки

Всички напитки, които съдържат добавени захари и изкуствени подсладители, са вредни както за здравето ни, така и за стройната ни фигура. Те ни снабдяват с празни калории, натрупващи се като мазнини, без да носят хранителна стойност. Организмът ни може да живее без тях, а ако сме психически привикнали, е добре да започнем да се настройваме за изключването им.

Сладкиши

Сладкишите са много богати на захари, трансмазнини, наситени мазнини, хидрогенирани масла и др. Благодарение на тях в организма ни постъпват много калории, които не са ни нужни и вредят на здравословното ни тегло. Ако сведете до минимум консумацията на най-различни сладкиши, ще установите колко по-лесно и бързо сваляте излишните килограми. Разбира се, ако ви се хапва прекалено много, позволете си го, но не ежедневно и в промишлени количества.

Кардиолог: Ако имате високо кръвно или захар, трябва да отслабнете

Ако имате високо кръвно, висок холестерол, или висока кръвна захар, най-лесният начин да се самолекувате е да отслабнете малко. Едно гр...

Пържени картофи

Пържените картофи са любими на много от нас, но са прекалено богати на въглехидрати. Освен това, за приготвянето им се използва много мазнина, само в 100 мл олио за готвене се съдържат около 800 калории. Избягвайте пържените картофи, ако искате да свалите излишните килограми.

Кажете „не“ на ресторантите

Първата крачка към здравословния начин на живот и добрата форма е да започнете да планирате и приготвяте храната си вкъщи. Ще знаете колко калории приемате, какво има в храната ви и всички начини на приготвяне. Избягвайте ресторантите и храната навън колкото се може повече, защото невинаги сте запознати с цялостния състав на ястието ви и колко калорично е то.

Крекери, чипсове, лакомства

Не е за вярване, но ябълковият оцет може да сваля килограми

Щом чуете за ябълков оцет, логично е първо да се сетите за овкусяване на салати. Тази чудесна добавка към ястията обаче може да ви помо...

Всички тези примамващи продукти ни саботират в борбата с килограмите. Те носят на организма ни празни калории, трансмазнини, наситени мазнини, прекалено количество сол, хидрогенирани масла и др. Не са никак полезни за здравето и талията ни.

Бял хляб, паста

Всички тестени закуски и изделия пречат на стройната ни фигура. Премахнете рафинираните брашна и ги заменете с алтернативни такива, като все пак не прибягвате много често до такъв тип тестени храни.

Бял ориз

Консумацията на рафиниран бял ориз влияе неблагоприятно върху инсулина и кръвната захар като след консумация повишава нивата им. Заменете го с кафяв, черен или червен, но в адекватни количества.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com