Сушените плодове, които да консумирате за здрав стомах

13721
Сушените плодове, които да консумирате за здрав стомах
Снимка: iStock

Въпреки че може да не изглежда така, храносмилателната ни система е една от най-жизнените групи органи в организма. Освен че е отговорна за храносмилането, усвояването и използването на хранителни вещества, това е и първата ни линия на защита. Стомашно-чревната система на човешкото тяло е изложена до голяма степен на външната среда - това, което влиза в устата ни, може да бъде полезно или токсично. Замърсената храна, напитки, токсини, инфекции са всичко, с което нашите черва трябва да се справят всеки ден. Всъщност червата съставляват 7 процента от нашата имунна система, точно затова поддържането на оптималното им здраве е толкова важно.

Сушените плодове са пълни с хранителните вещества. Те са изключително хранителни и богати на протеини, витамини, диетични фибри и минерали, които са идеални за здравето на храносмилателната система. Ето кои са сушените плодове, които да включите в ежедневието си за здрава храносмилателна система.

Сушените плодове - тайните да бъдат здравословни

За някои те са вкусен и здравословен десерт, други ги използват като енергийна закуска преди тренировка. Хората обичат сушените плодове...

Кайсии

Кайсиите могат да потиснат апетита, тъй като се състоят от основни хранителни вещества като витамин А, витамин Е, магнезий и мед. Освен това са пълни с антиоксиданти, които помагат в борбата с вътрешните инфекции.

Фурми

Фурмите са тропически плодове, пълни с храносмилателни влакна и изключително богати на желязо, което повишава нивата на хемоглобина, повишава енергията и подобрява здравето на червата като цяло.

Сини сливи

4 невероятни ползи от сушените плодове

Има много причини да се запасите със сушени плодове през зимата. Те имат по-дълъг срок на годност от пресните си „колеги”, ...

Сините сливи съдържат хранителни вещества и фибри, които укрепват здравето на добрите бактерии, а от там и здравето на храносмилателната система.

Бадеми

Бадемите са богати на витамин Е, етерични масла и антиоксиданти. Независимо дали сурови или печени, препоръчва се ежедневна консумация.

Шам фъстък

Тази ядка има противовъзпалителни свойства, които помагат за предотвратяване на диабет, понижават нивата на лошия холестерол, повишават имунитета и, разбира се, спомагат за поддържането на здрави черва.

Китай с интерес за отваряне на фабрика за сушени плодове в Кюстендил

Инвеститори от Китай искат да отворят фабрика за сушене на плодове в Кюстендил. Интересът на този етап е все още "на ниво кореспонденци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец?

Възможно ли е да предозирате с витамини?

Къде отиват мазнините, когато отслабвате?

Бананите: добри или лоши са за нас?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com