Тайни за грижа за кожата през зимата, които трябва да знаете

7449
Тайни за грижа за кожата през зимата, които трябва да знаете
Снимка: iStock

5 трика за вашата кожа, които да ви прекарат през зимата

Листата са изчезнали от дърветата, този ветрец е малко по-студен от обикновено. Това са признаци, че зимата наистина е пред нас. И така, какво можете да направите, за да защитите кожата си от атмосферните влияния и да запазите този здрав блясък? Нека да разгледаме някои от най-добрите съвети за зимна грижа за кожата.

1. Хидратирайте

Лято или зима, кожата ви се нуждае от подходяща хидратация, за да изглежда добре. Стремете се към 2,7 литра на ден за жените и 3,7 литра за мъжете. Това ще ви поддържа хидратирани отвътре навън, тъй като водата е абсолютно задължителна за клетките на нашето тяло.

2. Защитете тялото си

През зимата е по-важно от всякога да предпазите тялото си. А това означава да изберете правилните дрехи, които ще ви стоплят и ще ви пазят. Зимното време може не само да изсуши кожата ни, но и косата ни. Носенето на правилните дрехи в началото означава, че няма да се налага да се тревожите толкова много за поправката по-късно.

3.Хладка вода

Пълната 100% релаксация от потъването в гореща вана след време, прекарано на открито е страхотно, но това може да е едно от най-лошите неща, които можете да направите за тази вече суха кожа. Горещата вода може да изсуши кожата ви дори повече, отколкото е. Ето защо е най-добре да се придържате към хладка вода както за банята, така и за ежедневната си грижа за кожата.

Експерт по красота споделя тайната за поддържане на младостта на кожата

Добавете някои етерични масла, като лавандула или лайка, във вашата вана за допълнителна релаксация и защита на кожата.

4. Внимавайте за диетата си

Ако комфортната храна, пълна с въглехидрати или пържена храна се е превърнала във вашето предпочитание, може би е време да наблюдавате диетата си. Докато здравословното количество въглехидрати е добро за поддържане на енергията ви през тези зимни месеци, твърде много може да ви накара да се почувствате отпуснати и може да е лошо и за кожата ви. Не забравяйте да подхранвате тялото си със сезонни зеленчуци – помислете за вкусна смес от печени зеленчуци, които щеза ви дадат всичко необходимо, за да сте здрави отвътре и отвън.

Зимните топли супи могат да бъдат чудесен начин да подхраните тялото си бързо и лесно. Изберете най-добрите сезонни зеленчуци според вашия вкус и пригответе вкусна топла супа.

5.Надградете своята рутина

Придържането към лятна рутина е един от сигурните начини да имате лишена от блясък кожа през по-студените месеци. Вашата лятна рутина е предназначена да предпази кожата ви от топлината на лятното слънце, осигурявайки подхранване. През зимата обаче е малко по-различно Използвайте нежен почистващ шампоан, за да подготвите кожата си първо, след това нанесете нежен овлажнител на маслена основа (за предпочитане), за да заключите тази влага. Трябва да правите това поне два пъти на ден, в зависимост от типа кожа.

Не забравяйте за устните. Напуканите устни могат да бъдат проклятие през зимата, така че вместо да ги облизвате – това само влошава положението , уверете се, че имате балсам под ръка, за да овлажните и успокоите тези рани.

Седем мита за красотата, от които е време да се отървем

Не пренебрегвайте SPF! Това, че е зима, не означава, че кожата ви не се нуждае от добър SPF. Да, може да има по-малко UVB и UVA светлина, но все още е достатъчно, за да повлияе на кожата ни. Така че, нанесете добър крем, преди да излезете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com